Τελευταία Νέα

Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετέχοντας στα προγράμματα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και «Οικονομική Στήριξη Οικογενειών με Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας» που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ενημερώνει τους γονείς που έχουν ενταχθεί στα εν λόγω προγράμματα ότι η φιλοξενία των βρεφών και νηπίων τους είναι δωρεάν.

Αναλυτικότερα, στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. www.eetaa.gr και www.paidikoi.eetaa.gr με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Δικαίωµα συµµετοχής έχουν οι εργαζόµενες/οι (µισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούµενες/οι) και οι άνεργες/οι.
Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονοµική κατάσταση (οικογενειακό εισόδηµα φορολογικού έτους 2020) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισµών (ύψος οικογενειακού εισοδήµατος και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία παιδιά/άτοµα µε αναπηρία, σε αντίστοιχες δοµές.

Οι ενδιαφερόµενες/οι, εφόσον επιλεγούν µε σειρά µοριοδότησης, λαµβάνουν voucher προκειµένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν τον Φορέα/Δοµή που επιθυµούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους. Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, καθώς και οι τεχνικές λεπτοµέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούµενων στοιχείων βρίσκονται ανηρτημένες στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας» για τον κύκλο περιόδου 2021-2022, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι/ες που είναι:
α) υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’             βαθμού),
ή β) μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι/ες δεν έχουν αιτηθεί ή και ενισχυθεί από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής
γ) μισθωτές/αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στη συγχρηματοδοτούμενη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» κύκλος 2021-2022 πλην αποκλείονται του δικαιώματος λήψης voucher της Δράσης αυτής λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι και για αυτό το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους συμμετοχής μέχρι και την 3η Αυγούστου 2021 στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., (www.eetaa.gr  – www.paidikoi.eetaa.gr).

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Αθήνα: 213-1320600 και 210-5214600
Λάρισα: 2410-579620
Θεσσαλονίκη: 2310-544714.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο