Τελευταία Νέα

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο  επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε  από την ΕΜΥ αναμένονται (βροχές – καταιγίδες και χαλαζόπτωση ) από την Πέμπτη 13-10-2022 έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής (16-10-2022) στη δυτική και τη νότια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ισχυρούς ανέμους.
Αναλυτικά:
Από σήμερα τη νύχτα (13-10-2022) και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (14-10-2022)ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Αύριο Παρασκευή (14-10-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν, από νωρίς το πρωί τη δυτική Πελοπόννησο, από το μεσημέρι την Ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία από το απόγευμα τις δυτικές Κυκλάδες.
Κατά περιόδους έντονες θα είναι οι βροχοπτώσεις στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας και στην κεντρική Στερεά.
Το Σάββατο (15-10-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις δυτικές και τις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν, αλλά θα συνεχιστούν στην Κρήτη, ενώ θα επηρεάσουν κατά τόπους και τα Δωδεκάνησα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Κυριακής (16-10-2022).

Τα Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας  έχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες,  τους Δήμους και  τις Εθελοντικές Οργανώσεις, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων ειδικότερα δε σε επιβαρυμένες περιοχές από τις προηγούμενες καταστροφές σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια μας.

Με μέριμνα των Διευθυντών των ή των υπευθύνων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών όλοι οι εργαζόμενοι (μόνιμοι υπάλληλου, Ο.Χ. και ιδιώτες Μ.Ε.)  στις ανωτέρω δράσεις θα φέρουν τα μέτρα ατομικής προστασίας για την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης  του κορονοϊού Covid-19.

Επίσης οι Δήμοι δια των Προέδρων των Τ.Κ. να ενημερώσουν πολίτες που δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους , αγρότες , μελισσοκόμους κλπ) ,  καθώς και άλλους (πχ διοργανωτές υπαίθριων εκδηλώσεων)για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν από τα πιθανόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ώστε να λάβουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους  καθώς επίσης και για την αυξημένη επιτήρηση των δασικών  περιοχών για την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας.

«Είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που τυχόν παρουσιαστεί από έντονα καιρικά φαινόμενα. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες σε κάθε περίπτωση  και θα συνδράμουμε όπου χρειαστεί», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο