Τελευταία Νέα

Σε διαδικασία αυτονομίας μπαίνει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ΕΑΠ, που είναι σήμερα το πρώτο ελληνικό δημόσιο ανώτατο Ίδρυμα που χρεώνει δίδακτρα, ενώ πλέον δέχεται φοιτητές και φοιτήτριες και από τα 18 τους έτη. Η διοίκηση του ΕΑΠ έως σήμερα διορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας, ωστόσο το Ίδρυμα μετά την ψήφιση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων που το αφορούν από το υπουργείο Παιδείας, κινείται πλέον προς την αυτονομία και τις πρώτες πρυτανικές του εκλογές. 

Ο προσανατολισμός του ως του μόνου ανώτατου Ιδρύματος στη χώρα που παρέχει σπουδές ηλεκτρονικά, κινείται πλέον αρκετά προς τα προπτυχιακά προγράμματα, τα οποία και επιδιώκει να αυξήσει, παρότι στο παρελθόν αποτελούσε ένα ίδρυμα που παρείχε κυρίως μεταπτυχιακές σπουδές, στοχεύοντας στη διά βίου εκπαίδευση και επιλέγοντας τους φοιτητές του με κλήρωση. 

Με νόμο που ψηφίστηκε όμως πρόσφατα στην Βουλή, προβλέπεται ότι στη Διοικούσα Επιτροπή ΕΑΠ συμμετέχουν 7 μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, ΔΕΠ, τα οποία προέρχονται από ελληνικά ΑΕΙ, αλλα και από το ίδιο το ΕΑΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο