Τελευταία Νέα

Μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης καλύπτουν από το πρωί το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας προκαλώντας δυσφορία και αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους. Η ορατότητα είναι περιορισμένη, ενώ το φαινόμενο εξασθενημένο θα απειλήσει και την χώρα μας προς το τέλος της εβδομάδας, κυρίως τα Επτάνησα και την Κρήτη όπως αναφέρει στο protothema.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Για το φαινόμενο είχε προειδοποιήσει πριν λίγα 24ωρα, η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία, με τις αρχές να συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να φορούν μάσκες προστασίας.

 

Όπως αναφέρουν τα Ισπανικά μέσα ενημέρωσης πολλοί Ισπανοί ξύπνησαν το πρωί και βρήκαν ένα στρώμα κόκκινης-πορτοκαλί σκόνης να καλύπτει βεράντες, δρόμους και αυτοκίνητα. Από την άλλη η ορατότητα στη Μαδρίτη και σε πόλεις όπως η Γρανάδα και η Λεόν θα είναι καθ’ όλη την διάρκεια του φαινομένου περιορισμένη.

Η αφρικανική σκόνη θα επηρεάσει την Πορτογαλία, ενώ αύριο θα φτάσει σε Ολλανδία και Γερμανία.

celia
celia2

Πότε θα φτάσει στην Ελλάδα το σύννεφο με την αφρικανική σκόνη

Για το φαινόμενο και κατά πόσο θα φτάσει στην χώρα μας μίλησε στο protothema.gr ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Καλλιάνος:

«Η Ισπανία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αυτή την ώρα με την αφρικανική σκόνη. Όλο αυτό το φαινόμενο θα έρθει και στην Ελλάδα σε Επτάνησα και Κρήτη, δηλαδή δυτικά και νότια, αλλά θα έρθει εξασθενημένο. Θα έλεγα πως δεν θα μας επηρεάσει σχεδόν καθόλου» αναφέρει και προσθέτει:

«Το φαινόμενο δημιουργείται με την φορά των ανέμων. Αυτή την στιγμή έχουμε νοτιάδες σ αυτές τις περιοχές της δυτικής Ευρώπης με αποτέλεσμα να φέρνουν την σκόνη στην περιοχή της Ισπανίας που φαίνεται να έχει καλυφθεί. Από την άλλη εμείς εδώ στην Ελλάδα Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε βοριάδες που σημαίνει πως η ατμόσφαιρα θα είναι καθαρή. Ίσως λίγο τα Επτάνησα και η Κρήτη να επηρεαστούν χωρίς κάτι συγκλονιστικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο