Τελευταία Νέα

Troxaio_Plataion_livadeia_3

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου µε τίτλο: “Ανέγερση Μουσείου Εκκλησιαστικού Πολιτισμού – Κέντρο Έρευνας, Εκπαίδευσης, Τεκμηρίωσης και Ψηφιακής Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας”, αρχικού προϋπολογισμού 2.450.000 €.

 

Με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, ειδική εκδήλωση στο χώρο ανέγερσης του μουσείου (έναντι του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης, επί της οδού Αγράφων, Λαμία), ενώ τελέστηκε και αγιασμός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

.Αντικείμενο του έργου, είναι η ανέγερση Μουσείου Εκκλησιαστικού Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας. Το νέο κτίριο προβλέπεται να γίνει διώροφο, ωφέλιμου εμβαδού 993,17 τμ. με υπόγειο και βοηθητικούς χώρους εμβαδού 451,46 τμ. Θα στεγάσει μεταξύ άλλων:

  • Αίθουσα έκθεσης – συντήρησης – τεκμηρίωσης και αίθουσα εργαστηρίων στο υπόγειο.
  • Αίθουσα μόνιμης έκθεσης , αίθουσα περιοδικών εκθέσεων και το γραφείο προσωπικού στο ισόγειο.
  • Βιβλιοθήκη και αίθουσα διαλέξεων – ομιλιών – σεμιναρίων στον ά όροφο.

 

Το μουσείο θα ανεγερθεί σε ακίνητο, το οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λαμιέων. Για τη μελέτη του έργου μερίμνησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του, προχώρησε στη δημοπράτηση και επιβλέπει την εκτέλεσή του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο