Τελευταία Νέα

 

Το Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Ευβοίας αλλά και Βοιωτίας συνυπογράφουν κοινή τους δήλωση σχετικά τον αγώνα των εργαζομένων στην Εταιρεία Μαλαματίνα. 

Η ανακοίνωσή τους παρατίθεται, συντακτικά και ορθογραφικά, αυτούσια: 

«Οι συνάδελφοι στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ καλούνται να πληρώσουν τα επιχειρηματικά σχέδια που έχουν την πολύπλευρη στήριξη του κρατικού μηχανισμού. 

Η επιχείρηση πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον όμιλο MANTIS της οικογένειας Κρομμύδα. 

Το “μάρμαρο” της εξαγοράς πληρώθηκε από τους εργαζόμενους καθώς πριν την εξαγορά δέχτηκαν χτύπημα στα δικαιώματά τους με διαθεσιμότητες, μειώσεις, οφειλές κτλ! 

Ο όμιλος MANTIS με τον ερχομό του ανακοίνωσε επενδύσεις 15 εκατομμυρίων ευρώ για την “ανάπτυξη” της επιχείρησης και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού της. 

Η νέα εργοδοσία MANTIS παρά το “χορό” εκατομμυρίων που έχει ανακοινώσει φαίνεται ότι για τους εργαζόμενους έχει “προϋπολογίσει” χτυπήματα στα δικαιώματά τους!  

Το Μάιο του 2022 οι συνάδελφοι στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκης με το επιχειρησιακό τους σωματείο διαπραγματεύονταν για πρώτη φορά με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς MANTIS την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η εργοδοσία MANTIS έκανε απολύσεις επιδιώκοντας στην πορεία την επαναφορά των απολυμένων στην εργασία με χειρότερους όρους αμοιβής και εργασίας ή την αντικατάστασή τους με άλλους χωρίς δικαιώματα! Τέτοια είναι τα σχέδια της εργοδοσίας για τους συναδέλφους, ενώ μέχρι σήμερα έχουν φανεί και άλλες πλευρές των σχεδίων “εξυγίανσης” και “ανάπτυξης” της εργοδοσίας MANTIS όπως εργολαβοποίηση τμημάτων, κατάργηση επιδομάτων κτλ. 

Οι συνάδελφοι στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη από το Μάιο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους έχοντας τη στήριξη του κλάδου και όλης της εργατικής τάξης.  

Στήριγμα στα σχέδια της εργοδοσίας είναι το αντεργατικό-αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις. Οι συνάδελφοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τη δουλειά τους έρχονται αντιμέτωποι με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, συλλήψεις, τρομοκρατία κτλ. 

Στις περιοχές Εύβοιας και Βοιωτίας η ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ έχει εγκαταστάσεις στο Φάρο Αυλίδας και στην Ασωπία και μία εγκαταλειμμένη εγκατάσταση στη Ριτσώνα.  

Καλούμε τους συναδέλφους από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις να συσπειρωθούν στα κλαδικά μας Συνδικάτα ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. 

Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να αξιοποιήσουν και την περίπτωση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ από όπου για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ανεξαρτήτως εργοδότη η επίθεση στα δικαιώματά μας είναι δεδομένη. Ο μόνος τρόπος για να μπει φρένο σε αυτήν αλλά και για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους αμοιβής, εργασίας και ζωής είναι με την οργάνωσή μας και τους αγώνες μας. 

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου σε Εύβοια και Βοιωτίας να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των συναδέλφων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. 

Να ανακληθούν οι απολύσεις και να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά. 

Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο