Τελευταία Νέα

Σε τελετή, στις Θερμοπύλες, υπεγράφησαν τα πρωτόκολλα αδελφοποίησης των Δήμων Αλιάρτου Θεσπιέων και Σπάρτης με το Δήμο Λαμιέων. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη εκδήλωση και υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου,με το Δήμο Σπάρτης, τον Οκτώβριο του 2021. 

Η αδελφοποίηση των Δήμων έγινε κατόπιν αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων,με τη διαδικασία να έχει αρχίσει από το 2018 και έπειτα από επιμελή προετοιμασία τα τελευταία τρία χρόνια, με αφετηρία και κοινό σημείο συνάντησης των τριών Δήμων, την εμβληματική μάχη των Θερμοπυλών. 

Η τελετή είχε όλα τα στοιχεία μιας εκδήλωσης μνήμης και σεβασμού του ιστορικού γεγονότος, αλλά ταυτόχρονα και υπόσχεσης ανάδειξης των μηνυμάτων που παραμένουν επίκαιρα, μετά από 2.500 χρόνια, δηλαδή της υπεράσπισης της Πατρίδας με κάθε τρόπο, της υπακοής στους νόμους και της αλληλεγγύης.  

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αποστολές και από τους τρεις Δήμους, βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Βοιωτίας, ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων ασφαλείας, οι πρώην Δήμαρχοι Λαμιέων και Σπάρτης, αιρετοί και πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο