Τελευταία Νέα

Βοήθεια στους αγρότες μέσω χαμηλότοκων δανείων ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τις ελληνικές τράπεζες, για επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και των αγροτικών επιχειρήσεων.

Το αρχικό ποσό, που θα αφορά μακροπρόθεσμα δάνεια χαμηλού επιτοκίου, θα διατεθεί από την ΕΤΕπ και ανέρχεται στα 170 εκατομμύρια ευρώ, με προοπτική να ξεπεράσει τα 200 εκατ. Όπως διευκρινίζεται, τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα θα δανείζονται με επιτόκιο μειωμένο κατά 80% σε σχέση με το τρέχον της τραπεζικής αγοράς.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων για τη σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης -ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι δυνατόν να ανέλθουν στα 400- στις 5 Σεπτεμβρίου 2019, το οποίο ήταν το πρώτο στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα στην Ευρώπη χρηματοδοτικά εργαλεία αυτού του είδους στον αγροτικό τομέα, το οποίο στοχευμένα ήλθε να καλύψει μέρος του χρηματοδοτικού κενού στον πρωτογενή τομέα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο