Τελευταία Νέα

 

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, όπου μεταξύ άλλων (αυστηροποίηση των ποινών για την παιδεραστία, τη διακίνηση μεταναστών, διαρρήξεων και κλοπών) επαναφέρει την παράβαση της κακόβουλης βλασφημίας των θείων με σχετικές τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα.

«Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με τον συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με την αυστηροποίηση του πλαισίου τιμώρησης βιαστών ανηλίκων, προβλεπόταν κάθειρξη 5 έως 15 έτη και έγινε κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών. Επίσης, εάν ο βιασμός έγινε από 2 ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού, αντί για 10, 15 έτη, η ποινή μεταβλήθηκε σε ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη 10, 15 χρόνια.

Αναφορικά  με την αυστηροποίηση του πλαισίου τιμώρησης της διακίνησης μεταναστών, ήδη ο νόμος προέβλεπε αυστηρή ποινή. Τώρα αυξάνονται τα πρόστιμα και οι ποινές για κάθε μεταφερόμενο άτομο.

Ενώ για κλοπές ή διαρρήξεις που  τελέστηκαν από δύο ή περισσότερους δράστες που είχαν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών, πλέον τιμωρούνται με κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο