Κατασκήνωση και παιδί: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ασφάλειά του

Κατασκήνωση και παιδί: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ασφάλειά του

- in Επιλογές
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κατασκήνωση και παιδί: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ασφάλειά του

 

Οι περισσότεροι γονείς τέτοια εποχή σκέφτονται σε ποια κατασκήνωση να στείλουν το παιδί τους ώστε να περάσει καλά και με ασφάλεια χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος. Απευθυνθήκαμε στην ψυχολόγο Αλεξάνδρα Καππάτου προκειμένου να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές της.

Πώς μπορείτε να προετοιμάσετε το παιδί σας για να πάει κατασκήνωση;

• Απαιτείται αρκετή συζήτηση με το παιδί προτού πάει, έτσι ώστε να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις δραστηριότητες που θα αναπτύξει εκεί, αλλά και να αντιληφθεί ότι αφενός θα αποκτήσει φίλους, θα παίζει, θα αθλείται, αφετέρου θα υπάρχουν και κάποιες υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβει, όπως να εξυπηρετεί μόνο του τον εαυτό του.

• Θα ήταν θετικό να πάει με συμμαθητές του ή με γνωστά του παιδιά, κυρίως αν είναι η πρώτη φορά.

• Ξεκινώντας, εφοδιάστε το με άνετα ρούχα, κάποια αγαπημένα παιχνίδια και βιβλία χωρίς όμως περιττά πράγματα.

• Οι τακτικές επισκέψεις κατά το διάστημα που το παιδί θα βρίσκεται στην κατασκήνωση είναι αναγκαίες και φυσικά πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος κάθε κατασκήνωσης.

• Η χαρά του παιδιού είναι μεγάλη όταν το επισκέπτεστε, γιατί του δίνετε επιπλέον την ευκαιρία να σας παρουσιάσει τους νέους του φίλους.

• Η στάση σας κατά την ώρα του αποχωρισμού πρέπει να είναι σταθερή. Είναι προτιμότερο, ειδικά στο ξεκίνημα, να κρύψετε την ανησυχία και το άγχος σας, δείχνοντας σίγουροι ότι το παιδί θα προσαρμοστεί.

• Μόλις τελειώσουν οι μέρες της ομαδικής ζωής και το παιδί επιστρέψει πάλι κοντά σας, μοιραστείτε τις εμπειρίες του και ενισχύστε την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που απέκτησε στην κατασκήνωση.