Αύριο τα εγκαίνια του masa masa στη Λιβαδειά

Αύριο τα εγκαίνια του masa masa στη Λιβαδειά

- in Βοιωτία, Διασκέδαση, Επιλογές, Επιχειρήσεις, Λιβαδειά, Πού τρώμε, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αύριο τα εγκαίνια του masa masa στη Λιβαδειά

Στην πολυσύχναστη Ελευθερίου Βενιζέλου στη Λιβαδειά και στον αριθμό 28 έχουμε μια νέα άφιξη στο χώρο της εστίασης που ακούει στο ευφυές και παιγνιώδες όνομα  masa masa και χτυπάει κόκκινο στην απαίτηση για απολαυστικό φαγητό υψηλής ποιότητας μέσα σε ένα περιβάλλον που αποπνέει τη ζεστασιά, την οικειότητα της παρέας.

Στον καλαίσθητα διαμορφωμένο χώρο με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα και το ξύλο, οι ιδιοκτήτες του Γιάννης και Γιούλη Μερίκου και οι σεφ με επικεφαλής τον Δημήτρη Πετράκο και τον Λεωνίδα Καρούζο υπόσχονται να καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα με στιβαρό οπλοστάσιο την άρτια γνώση της μαγειρικής τέχνης, τον επαγγελματισμό, το αυστηρό κριτήριό τους για το παραγόμενο αποτέλεσμα, τον σεβασμό σε αυτό που κάνουν και σε αυτούς που απευθύνονται.

Στο masa masa   η γεύση έχει τη γιορτή της με ξεχωριστά, ιδιαίτερα πιάτα, αλλά και παραδοσιακές συνταγές που πάντα αποτελούν αγαπημένη επιλογή σαν ένα ασφαλές καταφύγιο για να αποδεσμευτεί η μνήμη και να ενεργοποιηθούν εκείνα τα ακριβά συναισθήματα της οικογενειακής θαλπωρής, την οποία ενίσχυε σημαντικά το φαγητό της μαμάς.

Φτιαγμένο με την ίδια φροντίδα και αγάπη, το μενού του masa masa προτείνει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών που αξίζει να δοκιμάσετε. Με έμφαση στην άριστη ποιότητα των υλικών, στην προσεγμένη παρασκευή τους σε όλα τα στάδια και στην άψογη εξυπηρέτηση, το masa masa κάνει τη διαφορά και δίνει στην Ελευθερίου Βενιζέλου το σημείο εκκίνησης για μοναδικές γευστικές αποδράσεις από την καθημερινότητα της πόλης και την εσωστρέφεια της εποχής.

Μεσημέρι και βράδυ οι άνθρωποι του masa masa είναι έτοιμοι να καλύψουν κάθε ανάγκη της παρέας για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία που περιλαμβάνει, εκτός από τα λαχταριστά πιάτα και το εξαιρετικό περιβάλλον, τη διακριτική αλλά προσεγμένη μουσική και την άψογη εξυπηρέτηση. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία πιάτων σε προσιτές τιμές, υπάρχουν όμως και κάποια που πρέπει να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε καθώς τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Πρώτα απ’ όλα, ένα γευστικότατο κριθαρότο το οποίο το συνδυάζουμε είτε με αρνάκι είτε με θαλασσινά, όπως γαρίδες. Έχει μια υπέροχη διακριτική γεύση με αρώματα από φρέσκα μυρωδικά και φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή. Το ψαρονέφρι με τη γλυκόξινη σάλτσα με βάση σπιτική μαρμελάδα σύκου που τη φτιάχνουν μόνοι τους οι ίδιοι στο masa masa “τα σπάει” επίσης και αποτελεί μια πρόταση για υψηλές απαιτήσεις.

Φυσικά υπάρχει η πραγματικά παραδοσιακή τηγανιά μαριναρισμένη με λαδολέμονο και  μεζέδες κατ’ επιλογήν του σεφ. Επιπλέον θα βρείτε επιλεγμένα ψάρια και θαλασσινά, γαύρο, σαρδέλα ψητή ή τηγανιτή, μπρουσκέτες με παναρισμένη σαρδέλα, μπουρέκια διάφορα. Εκπληξη συνιστά για τους απαιτητικούς ουρανίσκους η φέτα τυλιχτή με σος μελιού και γλυκάνισου με πολύ ιδιαίτερη γεύση. Στο πιάτο ημέρας περιλαμβάνονται περίτεχνες συνταγές που  αμέσως καταχωρίζονται στις αγαπημένες, όπως τη μέρα που πήγαμε εμείς η σούπα κολοκύθα με κρουτόν και γιαούρτι.  Οι σαλάτες είναι από τα πλεονεκτήματα του νέου εστιατορίου και σερβίρονται και ως κύριο πιάτο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους με κοτόπουλο ή καπνιστή πέστροφα, ενώ ήδη δημοφιλής είναι η σαλάτα masa masa με δημητριακά, φρούτα και καρπούς.

Για τους κρεοφάγους υπάρχει βέβαια το παραδοσιακό κοντοσούβλι, το τοπικό με τη γνωστή λιβαδείτικη γεύση που το έκανε γνωστό σε όλη την Ελλάδα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: κοτόπουλο, χοιρινό, αρνάκι γάλακτος. Και ασφαλώς όλα τα ψητά της σχάρας, μπιφτέκι, προβατίνα, ενώ δεν λείπει ένα ακόμα πιάτο για πολύ προχωρημένους: η σπέσιαλ γίδα βραστή.

Η ποιότητα των υλικών, που αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο μιας καλής κουζίνας, ήταν από την πρώτη στιγμή κύρια μέριμνα του masa masa. Εδώ  χρησιμοποιούνται κυρίως αγνά τοπικά προϊόντα από παραγωγούς της περιοχής του Ελικώνα, όπως ζωικά και φυτικά προϊόντα, μυρωδικά, γαλακτοκομικά, μέλι, αλλά και από τον Ορχομενό η περίφημη πέστροφα του Πέτρου Δήμου, ψωμί χωριάτικο με προζύμι, χύμα κρασί από το Δίστομο, τσίπουρο Αράχωβας, αλλά και επιλεγμένες ετικέτες του εμπορίου, λικέρ χειροποίητα, όπως αρμπαρόριζα, λεμοντσέλο. Για επιδόρπιο γλυκά που φτιάχνουν οι ίδιοι στο masa masa, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν η πορτοκαλόπιτα και ο χαλβάς μελένιος παραδοσιακός, γεύσεις τόσο οικείες και τόσο αξέχαστες.

Το masa masa σας προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε τις γευστικές δημιουργίες του και στον χώρο σας, ενώ  η αίθουσα μπορεί  να φιλοξενήσει συνεστιάσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Τα εγκαίνια του masa masa θα γίνουν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στις 19.30, Ελευθερίου Βενιζέλου, 28 Λιβαδειά, τηλ. 2261 301 282.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από τον πραγματικά ιδιαίτερα ζεστό χώρο.

img_0016 img_0025 img_0029 img_0031 img_0036 img_0037 img_0038 img_0039 img_0042 img_0047 img_0050