Ασημίνα Χήνα: “Με Ανοιχτούς Ορίζοντες η ίδρυση νέου Δημοτικού Σχολείου στο Στείρι”

Ασημίνα Χήνα: “Με Ανοιχτούς Ορίζοντες η ίδρυση νέου Δημοτικού Σχολείου στο Στείρι”

- in Βοιωτία, Δημήτρης Λάμπρου, Δήμος Διστόμου - Αράχωβας, Πολιτική, Πρόσωπα, Πρόσωπα - Εκλογές 2019, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ασημίνα Χήνα: “Με Ανοιχτούς Ορίζοντες η ίδρυση νέου Δημοτικού Σχολείου στο Στείρι”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Μια νέα γυναίκα, δραστήρια και δυναμική έρχεται να συμπληρώσει την ομάδα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του Γιάννη Σωτηρίου, με τον αέρα, τη φρεσκάδα και την αγνή διάθεση προσφοράς -που διακρίνουν ως χαρακτηριστικά τη νεότητα- για να αλλάξει ιδανικά η καθημερινότητα του Δήμου και να αποκτήσει η ζωή την ποιοτική αναβάθμισή της. Η Ασημίνα Χήνα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, ορμώμενη εκ Στειρίου, αισθάνεται έτοιμη να δώσει τον καλύτερό της εαυτό στην εφαρμογή του προγράμματος του συνδυασμού της και να εργαστεί με πάθος και εντιμότητα με τους δημότες για τους δημότες και για ένα καλύτερο αύριο που αναμφισβήτητα το δικαιούνται.

 

Κυρία Χήνα, κάνετε το μεγάλο βήμα και από το τοπικό περνάτε στην υποψηφιότητα για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-ΑντίκυραςΠοιο είναι το κίνητρό σας και γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση;

Η ανάγκη μου να υλοποιηθούν οι ιδέες μου στην ευρύτερη ενότητα του Δήμου μας, ειδικά εν όψει της επίσημης συγχώνευσης Στειρίου-Διστόμου-Παραλίας Διστόμου (Άσπρα Σπίτια). Έπειτα από αμέτρητες οικογενειακές συζητήσεις και διαβουλεύσεις με τον πατέρα μου, τον Άγγελο Χήνα του Γεωργίου, και τον ξάδελφο, όσο βρισκόταν μαζί μας, Γεώργιο Χήνα του Δημητρίου, αισθάνομαι πανέτοιμη να προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μου.

Γιατί με τον Γιάννη Σωτηρίου και τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες»;

Με τον κύριο Γιάννη Σωτηρίου, γιατί πραγματικά συμπίπτουν οι απόψεις μας για τη χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου μας. Τον θεωρώ αξιόλογο άνθρωπο σε προσωπικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Το βιογραφικό του είναι πλούσιο, όπως και οι γνώσεις του, και έχω τη σθεναρή πεποίθηση ότι μπορεί να βγάλει  από τη στασιμότητα τον Δήμο και να διευρύνει τους ορίζοντές μας. Γιατί όλοι οι πολίτες και κυρίως οι νέοι έχουν ανάγκη  τους Ανοιχτούς Ορίζοντες.

Ποια θα είναι η πρώτη σας ενέργεια, εφόσον σας εμπιστευτούν οι συμπολίτες σας και σας εκλέξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Πρώτα θα υλοποιήσουμε την κατασκευή βιολογικού και αποχετευτικού δικτύου Διστόμου-Στειρίου. Το έργο αυτό θα προηγηθεί των υπολοίπων, επειδή αφορά το πιο σημαντικό αγαθό, αυτό της υγείας δημοτών και  επισκεπτών. Και αυτό θα είναι μόνο η αρχή, καθώς πολλά άλλα έργα έχουν προγραμματιστεί και θα  δρομολογηθούν την αμέσως επόμενη μέρα της εκλογής.

Τι θα έχετε ολοκληρώσει οπωσδήποτε έπειτα από 4 χρόνια ως δημοτική σύμβουλος;

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη κι ένα προσωπικό στοίχημα η ίδρυση νέου Δημοτικού σχολείου στο Στείρι, στο ήδη υπάρχον κτήριο του Δημοτικού μας σχολείου, χωρίς αυτό να γίνει  -εννοείται- σε βάρος άλλου οικισμού του Δήμου μας. Το Δημοτικό σχολείο Στειρίου αποτελεί, αν θέλετε, την εμμονή μου και έχω τη θέληση, την επιμονή, τη δύναμη και τον τρόπο, για να μπορώ να δηλώσω κοιτώντας στα μάτια τους συμπολίτες μου: δεν το συζητώ, ένα νέο Δημοτικό σχολείο θα λειτουργήσει στο Στείρι.

Υπάρχει κάποια ειδική εξαγγελία για το Στείρι, για το Δίστομο, για τον Δήμο ολόκληρο, κάποια σκέψη μακρινή ή κοντινή δική σας που θα επιδιώξετε να υλοποιήσετε, εφόσον οι πολίτες σας τιμήσουν με την ψήφο τους;

Ασφαλώς πρέπει, κύριε Λάμπρου, το όνομα του ιστορικού Στειρίου να περιληφθεί για λόγους ισοτιμίας στην ονομασία του Δήμου και θα το κατορθώσω και αυτό. Από εκεί και πέρα, στόχος μας και στόχος μου είναι η συνεργασία του Δήμου με την πολιτεία, με την ιδιωτική πρωτοβουλία για άμεση εφαρμογή εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας. Ώστε οι νέοι να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο μας.

Εως πού φτάνουν οι φιλοδοξίες της Ασημίνας Χήνα; Υπάρχει θέση για τους νέους στη σημερινή πολιτική σκηνή;  

Ο μεγάλος στόχος του συνδυασμού μας είναι να παντρέψουμε την εμπειρία των παλαιών με τη φρεσκάδα και τη δυναμικότητα των νέων. Για να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά μεταξύ μας, αλλά και να ανοίξουμε καινούριους ορίζοντες στη ζωή των δημοτών. Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» με επικεφαλής τον Γιάννη Σωτηρίου και με την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας μπορούν να το εγγυηθούν αυτό. Όσο για εκείνους που θέλουν να θέσουν τους νέους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, τους έχω άσχημα νέα. Είμαστε εδώ παρόντες και παρούσες και παλεύουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Απόδειξη η δική μου υποψηφιότητα, όπως και άλλων νέων στελεχών στον συνδυασμό μας.

Πείτε μας λίγα πράγματα, τα πιο σημαντικά, για εσάς.

Γεννήθηκα τον Μάιο του 1991. Μεγάλωσα στο Στείρι Βοιωτίας, όπου και τελείωσα το Δημοτικό σχολείο και ολοκλήρωσα το Λύκειο στο Δίστομο. Εχω την τύχη να έχω σπουδάσει εκείνο που πραγματικά ήθελα και αγαπούσα, την κομμωτική, και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα στη Λιβαδειά. Από νωρίς θεώρησα υποχρέωση του ενεργού πολίτη την ενασχόληση με τα κοινά και έχω πλούσια δραστηριότητα σε πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς αγώνες. Υπήρξα μέλος της ΟΝΝΕΔ Λιβαδειάς και το 2014 ήμουν υποψήφια σύμβουλος για την τοπική κοινότητα Στειρίου. Με την ευκαιρία που μου δίνει το viotiaplus.gr θέλω να ευχαριστήσω τους δεκάδες φίλους, συνεργάτες και συγγενείς που στηρίζουν τον έντιμο και ανιδιοτελή αγώνα μου.