Αρχοντία Παπαδοπούλου: “Σχολική κτηριακή υποδομή και εκπαίδευση, οι προτεραιότητές μου στον Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη”

Αρχοντία Παπαδοπούλου: “Σχολική κτηριακή υποδομή και εκπαίδευση, οι προτεραιότητές μου στον Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη”

- in Δημήτρης Λάμπρου, Πολιτική, Πρόσωπα, Πρόσωπα - Εκλογές 2019, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αρχοντία Παπαδοπούλου: “Σχολική κτηριακή υποδομή και εκπαίδευση, οι προτεραιότητές μου στον Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Είναι μικρός ένας πρόλογος να χωρέσει την πολυσήμαντη δραστηριότητα της Αρχοντίας Παπαδοπούλου. Ερευνήτρια, συγγραφέας, ιστορικός, επιμελήτρια, πρόεδρος συλλόγου και πάνω απ’ όλα δασκάλα, αποτελεί μια πολυσχιδή προσωπικότητα, με όραμα, εργατικότητα, πανθομολογούμενη προσφορά και υπευθυνότητα στη Νίκαια, στην Αττική, στην Ελλάδα. Η υποψηφιότητά της στις δημοτικές εκλογές με την “Κίνηση πολιτών”  του Γιώργου Ιωακειμίδη, είναι από εκείνες που αναβαθμίζουν ποιοτικά την πολιτική και ο δήμαρχος Νικαίας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη πρέπει να αισθάνεται τυχερός που την περιλαμβάνει στην ομάδα του. Κυρίες και κύριοι, η Αρχοντία Παπαδοπούλου.

 

Πρώτη φορά διεκδικείτε τη θέση της δημοτικής συμβούλου στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη κα Παπαδοπούλου.  Ποιο είναι το κίνητρό σας για να συμμετάσχετε στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση;

Επειδή πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο μπορώ να συνεχίσω και μετά την αφυπηρέτησή μου από την Εκπαίδευση να προσφέρω στην πόλη μου.

Γιατί με τον Γιώργο Ιωακειμίδη;

Είναι ένας δοκιμασμένος δήμαρχος και γνωρίζει άριστα τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η διαχείριση του Δήμου μας απαιτεί σύνεση, περίσκεψη, αποφασιστικότητα, προσόντα που διαθέτει ο Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ποια θα είναι η πρώτη σας ενέργεια όταν εκλεγείτε;

Να προσπαθήσω να τιμήσω με τις πράξεις μου την ψήφο των συμπολιτών μου.

Τι θα έχετε ολοκληρώσει οπωσδήποτε έπειτα από 4 χρόνια ως δημοτική σύμβουλος;

Οτιδήποτε μου εμπιστευτεί ο δήμαρχος.

Εχετε μια μακρά, σημαντική πορεία στον εκπαιδευτικό χώρο. Υπάρχει κάποια ειδική εξαγγελία  για την εκπαίδευση, ένα δικό σας όραμα που θα επιδιώξετε να πραγματοποιήσετε, αν οι πολίτες σας τιμήσουν με την ψήφο τους;

Αυτό που πάντα έκανα στην εκπαιδευτική μου πορεία. Να βρίσκομαι δίπλα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, τόσο για την ασφαλή κτηριακή υποδομή όσο και για την κατά το δυνατόν πιο άρτια εκπαιδευτική διαδικασία, με δράσεις και προγράμματα που θα βοηθήσουν τα παιδιά μας στην εξελικτική τους πορεία.

Εχετε επίσης ένα σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα ως πρόεδρος του Συλλόγου Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας (έδρα Νίκαια), συγγραφέας, ερευνήτρια και πολλά άλλα.  Μπορείτε να αναφέρετε κάποιες προτάσεις για τον πολιτισμό που θα επιχειρήσετε να υλοποιήσετε;

Οι προτάσεις που εδώ και χρόνια και κατά καιρούς έχω κάνει στον Δήμο και σε άλλους φορείς είναι γνωστές. Προτεραιότητα θα έχουν -και πάντα με την υποστήριξη και τη συνεργασία του δημάρχου- οι προτάσεις μου:

  1. Δημιουργία Μικρασιατικής Βιβλιοθήκης για μαθητές και κοινό.
  2. Δημιουργία Κέντρου Μελέτης του Μικρασιατικού πολιτισμού, ώστε να απασχοληθούν και νέοι επιστήμονες Νικαιώτες.
  3. Λειτουργία Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Κυρία Παπαδοπούλου, έχετε «μεγαλώσει» πολλές γενιές μαθητών. Τι μπορείτε βάσιμα να υποσχεθείτε στη νέα γενιά του Δήμου σας;

Ότι θα βρίσκομαι δίπλα τους. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία.

Πείτε μας λίγα πράγματα, τα πιο σημαντικά, για εσάς.

Είμαι Ιστορικός – Φιλόλογος. Γεννήθηκα και κατοικώ στη Νίκαια. Είμαι Μικρασιάτισσα τρίτης γενιάς. Πρώην διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Νικαί0ας « Γιώργος Σεφέρης». Διετέλεσα προϊσταμένη Β/θμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας – Κορυδαλλού και είμαι πρώην διευθύντρια Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Είμαι πρόεδρος της Ένωσης Μαγνησίας – Μ. Ασίας και ασχολούμαι ενεργά με θέματα Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού με διαλέξεις, δωρεάν σεμινάρια, άρθρα, δημοσιεύσεις. Είμαι Ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ) και μέλος του Δ.Σ. για 20 χρόνια. Κάποιες από τις υλοποιημένες προτάσεις μου είναι:

  • Προς το Υπουργείο Παιδείας: Καθιέρωση 14ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρας Εθνικής Μνήμης 1922, στα σχολεία Α/θμιας – Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας. (Εγκύκλιος Σεπτεμβρίου 1991)
  • Προς το Υπουργείο Παιδείας 1998: Έδωσα την επωνυμία «Γιώργος Σεφέρης» στο 6ο Γυμνάσιο Νικαίας
  • Προς το Υπουργείο Παιδείας και Δικαιοσύνης (Σεπτέμβριος 2002 και 2004): Ιδρύθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Κορυδαλλού το 2005
  • Με πολυετείς αγώνες μου διασώθηκε και αναπαλαιώθηκε από τον ΟΣΚ το Χαμάμ Νικαίας – Μνημείο της πόλης, το 2006. Κτίσθηκε το 1923.

Μερικές από τις εκδόσεις μου είναι: «Η ΑΤΤΙΚΗ ΝΙΚΑΙΑ» – « Η Συμμετοχή των Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής στην Παλιγγενεσία του 1821. Μέσα από τα έγγραφα των Αγωνιστών» – «Οι πρώτοι πρόσφυγες στον Πειραιά» – «Το κόσμημα της Ελληνικής Ανατολής».