Θανάσης Καλογρηάς: «Η Λιβαδειά δικαιούται αναβάθμιση κι εμείς μπορούμε»  

Θανάσης Καλογρηάς: «Η Λιβαδειά δικαιούται αναβάθμιση κι εμείς μπορούμε»  

- in Βοιωτία, Δημήτρης Λάμπρου, Λιβαδειά, Πολιτική, Πρόσωπα, Πρόσωπα - Εκλογές 2019, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θανάσης Καλογρηάς: «Η Λιβαδειά δικαιούται αναβάθμιση κι εμείς μπορούμε»  

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Με την ανάληψη της προεδρίας του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, ο Θανάσης Καλογρηάς έφερε μια νέα δημιουργική πνοή στον ιστορικό σύλλογο. Μια σειρά από πρωτοβουλίες ασφαλώς τόνωσαν την επιχειρηματικότητα, αύξησαν την εμπορική κίνηση στην πόλη και καλλιέργησαν μια κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ των φορέων χρήσιμη και αποτελεσματική. Η υποψηφιότητά του με τη “Συμφωνία Προοπτικής” του Γιάννη Ταγκαλέγκα για το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων που θα προκύψει από τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 είναι το επόμενο βήμα του δυναμικού επιχειρηματία, που δείχνει να έχει ένα ολοκληρωμένο όραμα για τη Λιβαδειά, επεξεργασμένες και πρωτότυπες προτάσεις. Και μια ακατάβλητη θέληση και μαχητικότητα για την επιτυχία  – αυτή που τον χαρακτηρίζει και στις μπίζνες. Αλλωστε, ο ίδιος είναι που δηλώνει ότι αναζητά “σταθερά έναν στίβο για καθαρό αγώνα”.

Πρώτη φορά διεκδικείτε τη θέση του δημοτικού συμβούλου, κύριε Καλογρηά. Γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση;

Έχω ήδη διαγράψει μια κοινωνική πορεία. Η θητεία μου ως προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς από το 2014, καθώς και η συμμετοχή μου στην ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας) και στο Επιμελητήριο Βοιωτίας συνιστούν χρήσιμη διοικητική εμπειρία. Η υποψηφιότητά μου ως δημοτικού συμβούλου προκύπτει από την παραπάνω εμπειρία, καθώς και από την πεποίθηση ότι η Λιβαδειά δικαιούται να αναβαθμιστεί. Ξέρουμε τους τρόπους και μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτήν την αναγκαιότητα.

Γιατί με τον Γιάννη Ταγκαλέγκα και τη «Συμφωνία Προοπτικής»;

Είναι απλό: συμφωνούμε στις προοπτικές, συγκλίνουμε στις επιδιώξεις μας! Να το θέσω αλλιώς, πιστεύω στο ήθος του Γιάννη Ταγκαλέγκα και εναρμονίζομαι με την ομάδα που τον πλαισιώνει.

Ποια θα είναι η πρώτη σας ενέργεια όταν εκλεγείτε;

Η πρώτη; Να αναδείξουμε το κέντρο της Λιβαδειάς, να το αναμορφώσουμε μέσα από την καθαριότητα και την καλαισθησία.

Τι θα έχετε ολοκληρώσει οπωσδήποτε έπειτα από 4 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος;

Να εδραιώσουμε την εικόνα μιας καθαρής και όμορφης πόλης, όπως προανέφερα. Να χαιρόμαστε που ζούμε στη Λιβαδειά. Σε δεύτερο στάδιο να την προτείνουμε ανεπιφύλακτα ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Έχετε ήδη εκλεγεί πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και έχετε αναλάβει μια σειρά από αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες για την τόνωση της εμπορικής και γενικότερα της οικονομικής δραστηριότητας στη Λιβαδειά. Υπάρχει στην κατεύθυνση αυτή κάποια ειδική εξαγγελία για τον Δήμο Λεβαδέων, κάποια σκέψη μακρινή ή κοντινή που θα επιδιώξετε να υλοποιήσετε εφόσον οι πολίτες σας τιμήσουν με την ψήφο τους;

Μας απασχολεί η οικονομική αναζωογόνηση της πόλης. Πολλές οι σκέψεις μας στην κατεύθυνση αυτή. Ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό, για παράδειγμα, θα αύξανε την επισκεψιμότητα και θα λειτουργούσε ως πόλος έλξης. Παράλληλα, πολιτιστικές δραστηριότητες θα κρατούν όλο τον χρόνο ζωντανό το ενδιαφέρον συμπολιτών και τουριστών. Τα παραπάνω θα αποτελούν δυνητικά το έργο μιας αναπτυξιακής εταιρείας.

Έως πού φτάνουν οι φιλοδοξίες του Θανάση Καλογρηά;  

Δεν είναι ζήτημα προσωπικής φιλοδοξίας, αλλά ευθύνης και προοπτικής για τον Δήμο. Μέσα σε αυτόν περιλαμβάνονται όλοι οι συνάνθρωποι που νοιάζονται για την πόλη, οι νέοι που ψάχνουν ένα μέλλον, τα παιδιά που με ευθύνη μεγαλώνουμε.

Πείτε μας λίγα πράγματα, τα πιο σημαντικά, για εσάς.

Τα πρώτα μου όνειρα ήταν αθλητικά. Η επαγγελματική μου δράση είναι εμπορική. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά  δημιουργική πρόκληση. Όπως καταλάβατε, αναζητώ σταθερά έναν στίβο για καθαρό αγώνα