Δημήτρης Σκαπέτης: “Ο Δήμος Λεβαδέων δεν έχει το περιθώριο για μια ακόμη χαμένη τετραετία”

Δημήτρης Σκαπέτης: “Ο Δήμος Λεβαδέων δεν έχει το περιθώριο για μια ακόμη χαμένη τετραετία”

- in Αθλητισμός, Βοιωτία, Δημήτρης Λάμπρου, Λιβαδειά, Πολιτική, Πρόσωπα, Πρόσωπα - Εκλογές 2019, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δημήτρης Σκαπέτης: “Ο Δήμος Λεβαδέων δεν έχει το περιθώριο για μια ακόμη χαμένη τετραετία”

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Ο Δημήτρης Σκαπέτης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λεβαδέων με τον συνδυασμό “Αλλάζουμε σελίδα” του Δημήτρη Καραμάνη στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Πρόσωπο σεβαστό στην κοινωνία της Λιβαδειάς, ο γνωστός εκπαιδευτικός και προπονητής έχει μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά πράγματα και από την άποψη αυτή αποτελεί εγγύηση για τη σύλληψη και την εφαρμογή του οράματος ενός δημοτικού συνδυασμού στον τομέα του αθλητισμού. Πολύ περισσότερο που είναι αποφασισμένος να φέρει στον πολιτικό στίβο τα διδάγματα του αθλητισμού, όπως οι πανανθρώπινες αξίες, η αλληλεγγύη και η προσήλωση στον στόχο, η ευγενής άμιλλα και η σκληρή δουλειά… Αλλωστε, ο Δημήτρης Σκαπέτης ως πρωταθλητής στίβου και χρυσός Βαλκανιονίκης πληροί τις προϋποθέσεις για να καταλάβει μια θέση στο βάθρο των νικητών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κύριε Σκαπέτη, διεκδικείτε τη θέση του δημοτικού συμβούλου Λεβαδέων. Ποιο είναι το κίνητρό σας για να συμμετάσχετε στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση;

Η Λιβαδειά είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα. Η καθημερινή επαφή μου με το πιο ενεργό κύτταρο αυτής της πόλης, τους νέους, μέσα από την επαγγελματική μου ιδιότητα ως εκπαιδευτικού και προπονητή, αλλά και από την εμπειρία που απέκτησα κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς, έχουν ως αποτέλεσμα να γνωρίζω πολύ καλά ποιες είναι οι ανάγκες των δημοτών, αλλά και ποιες είναι οι δράσεις που προσδοκούν από τη Δημοτική Αρχή, έτσι ώστε να καταστεί η πόλη της Λιβαδειάς, μια πόλη φιλική που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Αποφάσισα, λοιπόν, να συμμετάσχω σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, επειδή απλά καθημερινά προβλήματα της πόλης εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους πολίτες.  Έχοντας την προηγούμενη εμπειρία ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς, αλλά κυρίως έχοντας την πίστη ότι με τον Δημήτρη Καραμάνη και με όλους τους συνυποψηφίους και τις συνυποψήφιες του συνδυασμού «Αλλάζουμε Σελίδα» μπορούμε πράγματι να αλλάξουμε σελίδα και να προσφέρουμε στους δημότες μας όλα όσα προσδοκούν από τη Δημοτική τους Αρχή, έκρινα ότι οφείλω να είμαι παρών.

Γιατί με τον Δημήτρη Καραμάνη και τον συνδυασμό «Αλλάζουμε Σελίδα»;

Ο  Δημήτρης  Καραμάνης  είναι  ένας  νέος  άνθρωπος  με  διάθεση για προσφορά και ξεκάθαρο όραμα για την πόλη της Λιβαδειάς και τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων. Έχει εμπειρία  στα κοινά  του Δήμου, καθώς είχε διατελέσει πρόεδρος Δημοτικής Παιδείας του Δήμου Λεβαδέων  και είναι αξιοσημείωτη  η προσφορά του στον τομέα του  πολιτισμού, που είναι βασικός πυλώνας για τη βιώσιμη ανάπτυξη ενός τόπου.

Το όραμά μας για τον Καλλικρατικό  Δήμο Λεβαδέων αποτυπώνεται με σαφήνεια στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Είναι ένα όραμα εφικτό και το οποίο με την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών θα καταστήσει τόσο την πόλη της Λιβαδειάς όσο και τους οικισμούς του Δήμου όχι μόνο βιώσιμους, αλλά και πρόσφορους για σημαντικές δυνατότητες όσον αφορά την ανάπτυξη του τόπου μας.

Επιπλέον, ο συνδυασμός μας αποτελείται  από αξιόλογα νέα άτομα με  διάθεση προσφοράς και συνεργασίας, ώστε όλοι και όλες μαζί να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα του συνδυασμού μας.

Ποια θα είναι η πρώτη σας ενέργεια όταν εκλεγείτε;

Εάν οι συμπολίτες μου με εμπιστευτούν με την ψήφο τους, από την πρώτη κιόλας στιγμή, θα επικεντρωθώ στις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας. Για παράδειγμα, η άμεση λήψη μέτρων για την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών στα πεζοδρόμια και τον πεζόδρομο της πόλης μας, για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και γενικότερα για την ευταξία στην πόλη και στα χωριά μας, δεν αποτελούν απλώς στοιχεία που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά και στοιχεία πολιτισμού.

Τι θα έχετε ολοκληρώσει οπωσδήποτε έπειτα από 4 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος;

Επειδή η υλοποίηση του προγράμματος της εκάστοτε δημοτικής παράταξης δεν είναι ένα προσωπικό στοίχημα, αλλά μια συλλογική δράση, στόχος μας είναι μέσα από τη συνεργασία όλων των μελών του συνδυασμού μας, αλλά και μέσα από ευρύτερες συνεργασίες με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, να καταφέρουμε να κάνουμε πράξη -μέχρι κεραίας- το σύνολο του προγραμματικού μας σχεδιασμού.

Ο Δήμος Λεβαδέων  δεν έχει το περιθώριο μιας ακόμη χαμένης τετραετίας, γι’ αυτό οφείλουμε όλοι και όλες να εργαστούμε με συνέπεια και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, προσφέροντας λύσεις σε θέματα καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και δημιουργώντας τις αναγκαίες συνθήκες που θα δώσουν μια δυναμική ώθηση ανάπτυξης του τόπου.

 Έχετε μια μακρά, λαμπρή πορεία στον αθλητικό και στον εκπαιδευτικό χώρο. Υπάρχει κάποια ειδική εξαγγελία για τον αθλητισμό, ένα δικό σας όραμα που θα επιδιώξετε να πραγματοποιήσετε, αν οι πολίτες σας τιμήσουν με την ψήφο τους;

Πέρα από το πρόγραμμα του συνδυασμού μας για τον αθλητισμό, στόχος μου με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού-γυμναστή είναι να ωθήσω τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, έτσι ώστε να υιοθετήσουν τις πανανθρώπινες αξίες που αυτός προάγει, όπως ο σεβασμός, η ευγενής άμιλλα, η αλληλεγγύη και η  αυτοπειθαρχία.

Κύριε Σκαπέτη, τι μπορεί να μας διδάξει ο αθλητισμός και τι ο πρωταθλητισμός για  μια προεκλογική εκστρατεία;

Πράγματι, η προεκλογική εκστρατεία είναι ένας αγώνας και ως τέτοιος μπορεί να διδαχθεί πολλά από τον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός μας δίνει το κίνητρο για να αγωνιστούμε, μας διδάσκει τη συνέπεια, το πνεύμα του σεβασμού και της συνεργασίας, που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις  για τη σωστή λειτουργία της ομάδας. Από την άλλη πλευρά, ο πρωταθλητισμός μας διδάσκει την προσήλωση στον στόχο, τη σκληρή δουλειά, την ευγενή άμιλλα, μα πάνω απ’ όλα υπενθυμίζει να νικάς τίμια και να χάνεις με αξιοπρέπεια.

Πείτε μας λίγα πράγματα, τα πιο σημαντικά, για εσάς. 

Γεννήθηκα στη Λιβαδειά το 1961.  Μεγάλωσα και ζω μόνιμα εδώ. Είμαι πτυχιούχος των ΤΕΦΑ Αθηνών, χρυσός Βαλκανιονίκης στον στίβο, καθηγητής στο 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς. Διετέλεσα  επί πολλά χρόνια γυμναστής στην ομάδα του Λεβαδειακού.  Είμαι τεχνικός σύμβουλος στον ΑΚΟ Λιβαδειάς, στο τμήμα του στίβου, με πολλές επιτυχίες των αθλητών-αθλητριών και πανελλήνιες νίκες με συμμετοχές στις εθνικές ομάδες στίβου. Επίσης, διετέλεσα πρόεδρος στη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς κατά την περίοδο 2010 – 1014.