Μιχάλης Σαγιάννης: “Με τον Γιάννη Ταγκαλέγκα, για να έχει ο Δήμος μας ένα δημιουργικό μέλλον”

Μιχάλης Σαγιάννης: “Με τον Γιάννη Ταγκαλέγκα, για να έχει ο Δήμος μας ένα δημιουργικό μέλλον”

- in Βοιωτία, Δημήτρης Λάμπρου, Λιβαδειά, Πολιτική, Πρόσωπα, Πρόσωπα - Εκλογές 2019, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μιχάλης Σαγιάννης: “Με τον Γιάννη Ταγκαλέγκα, για να έχει ο Δήμος μας ένα δημιουργικό μέλλον”

Ο Μιχάλης Σαγιάννης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λεβαδέων με τη “Συμφωνία Προοπτικής” του Γιάννη Ταγκαλέγκα στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Είναι ένας μορφωμένος και επιτυχημένος επιχειρηματίας, που κατοικεί μόνιμα στον Αγιο Γεώργιο. Αυτό το τελευταίο, ο νέος άνθρωπος που από επιλογή μένει και δημιουργεί δουλειές στην ελληνική ύπαιθρο, είναι ένα δυσεύρετο, αλλά απαραίτητο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει η νέα γενιά, αν θέλει να ξαναστήσει στα πόδια της την Ελλάδα – άρα και τη Λιβαδειά. Αυτή είναι η φιλοδοξία του Μιχάλη Σαγιάννη.

 

Πρώτη φορά διεκδικείτε τη θέση του δημοτικού σύμβουλου, κύριε Σαγιάννη. Γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση;

Κύριε Λάμπρου, η αλήθεια είναι ότι είχα δεχθεί και στο παρελθόν προτάσεις για να ασχοληθώ με τα κοινά, αλλά νομίζω πως τώρα  είμαι σε μια πολύ ώριμη ηλικία για να ασχοληθώ με τα προβλήματα του τόπου μου, καθώς ζω και εργάζομαι εδώ και βιώνω καθημερινά το τέλμα στο οποίο έχουν βρεθεί ο Δήμος και τα χωριά μας.

Γιατί με τον Γιάννη Ταγκαλέγκα και τη “Συμφωνία Προοπτικής”;

Επέλεξα τη “Συμφωνία Προοπτικής”, διότι ο  Ιωάννης Ταγκαλέγκας είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα για το μέλλον και διαθέτει ανοικτούς ορίζοντες στην επικοινωνία και στον τρόπο σκέψης. Ακόμη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμένα είναι το γεγονός ότι το σύνολο της ομάδας απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι επαγγελματικά, έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι ότι θέλουν όλοι να προσφέρουν για να έχει ο Δήμος μας ένα μέλλον δημιουργικό, βιώσιμο και μια καθημερινότητα που θα εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες των δημοτών μας.

Ποια θα είναι η πρώτη σας ενέργεια όταν εκλεγείτε;

Η αλήθεια είναι πως στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο συνδυασμός μας αναγράφονται αναλυτικά οι ανάγκες του Δήμου και των συνδημοτών μας, τις οποίες έχουμε ιεραρχήσει μέσα σε έξι βασικούς πυλώνες προτεραιότητας. Οπότε, εφόσον οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους και εκλεγώ ως δημοτικός σύμβουλος, εγώ προσωπικά και η ομάδα μας θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε άμεσα το σχέδιο δράσης μας.

Τι θα έχετε ολοκληρώσει οπωσδήποτε έπειτα από 4 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος;

Θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά από αυτά που σκοπεύουμε να κάνουμε, αλλά επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να λέω πολλά λόγια τα οποία στο τέλος μένουν μόνο λόγια, αλλά να πράττω, προσωπικός μου στόχος είναι εγώ και η ομάδα μας, γιατί είμαι υπέρ του ομαδικού και όχι του ατομικού πνεύματος, να έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός μας. Μετά από 4 χρόνια θέλω να μπορούμε να  κοιτάξουμε τους συμπολίτες μας στα μάτια και να τους δούμε ικανοποιημένους και όχι και πάλι αγανακτισμένους.

Υπάρχει κάποια ειδική εξαγγελία για τον Δήμο Λεβαδέων, για την εκλογική Ενότητα Κορωνείας, για τον Αγιο Γεώργιο; Κάτι που εσείς οραματίζεστε;

Όραμά μου και μεγάλη μου επιθυμία είναι ο Δήμος μας, η Δημοτική Ενότητα Κορωνείας  και φυσικά ο Άγιος Γεώργιος, ο τόπος που ζω καθημερινά και εργάζομαι, να γίνει ο τόπος που κάθε νέος θα έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει την οικογένειά του, πλαισιωμένος από ένα περιβάλλον ασφαλές, φιλικό και λειτουργικό, που θα τον διευκολύνει στις δραστηριότητες της καθημερινότητας. Για να επιτευχθεί αυτό, ένας τρόπος υπάρχει: άρρηκτη συνεργασία του Δήμου μας με τους δημότες, με τις προτάσεις τους και τις σκέψεις τους για τα προβλήματα του Δήμου, αφού η υπόθεση της καλής λειτουργίας του είναι υπόθεση της δημοτικής αρχής και των πολιτών.

Πείτε μας λίγα πράγματα, τα πιο σημαντικά, για εσάς.

Γεννήθηκα στις 10 Απριλίου του 1981 στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας, όπου και κατοικώ μόνιμα. Είμαι παιδί του Δημήτρη και της Μαρίας Σαγιάννη και έχω δύο αδερφές, την  Αναστασία και την Παναγιώτα. Τελείωσα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας και στη συνέχεια σπούδασα στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Λογιστικής (Α.Τ.Ε.Ι.) Μεσολογγίου.  Είμαι παντρεμένος με την οικονομολόγο Βασιλική Γούλα και περιμένουμε το πρώτο μας παιδάκι. Εργάζομαι από το 2004 ως υπεύθυνος εργοστασίου, παραγωγής και ανάπτυξης νέων εφαρμογών στην οικογενειακή επιχείρηση συστημάτων αλουμινίου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΓΙΑΝΝΗΣ & ΥΙΟΣ Ο.Ε.,που μετρά 35 χρόνια συνεχούς πορείας στον κλάδο του αλουμινίου.