Ιωάννα Νταντούμη: «Καμία οικογένεια χωρίς τα βασικά αγαθά στον δικό μας Δήμο Λεβαδέων»

Ιωάννα Νταντούμη: «Καμία οικογένεια χωρίς τα βασικά αγαθά στον δικό μας Δήμο Λεβαδέων»

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Ξεχωριστή προσωπικότητα και εκλεκτό μέλος της κοινωνίας της Λιβαδειάς, η Ιωάννα Νταντούμη θα είναι παρούσα και σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Λεβαδέων με τη «Συμφωνία Προοπτικής» του Γιάννη Ταγκαλέγκα. Επιπλέον, το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον κινεί ασφαλώς η διαρκής και επαναλαμβανόμενη επιτυχία της σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες που έχει λάβει μέρος. Το viotiaplus.gr επιχείρησε να αποκρυπτογραφήσει τον μυστικό κώδικα επικοινωνίας της Ιωάννας Νταντούμη με τους δημότες. Αλλά όχι μόνο…

 

Είστε μια έμπειρη λειτουργός της αυτοδιοίκησης, κυρία Νταντούμη. Ποιο είναι το κίνητρό σας για μια ακόμα τετραετία;

Έπειτα από τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση, η όποια «ματαιοδοξία» κι αν υπήρχε, όπως καταλαβαίνετε θα είχε καλυφθεί! Συνεπώς, οι λόγοι που με οδήγησαν στο να συμμετάσχω εκ νέου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι δύο: 1) Η υποψηφιότητα του Γιάννη Ταγκαλέγκα και 2) Η πικρή αίσθηση που μου άφησε η τελευταία μου θητεία στη δημοτική αρχή, μια αίσθηση ότι ξεκίνησα κάτι μεγάλο και λόγω κάποιων αστάθμητων παραγόντων το άφησα στη μέση.

Γιατί με τον Γιάννη Ταγκαλέγκα;

Κατ’ αρχάς, με τον Γιάννη Ταγκαλέγκα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Υπήρχε μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του, τόσο ως επιστήμονα, όσο και από την πολιτική του πορεία, όπου ιδιαίτερα ως αντιπεριφερειάρχης επιτέλεσε σοβαρότατο έργο με κορυφαίο όλων την καθοριστική παρέμβασή του για την επίλυση του προβλήματος στον Ασωπό. Όταν λοιπόν με κάλεσε να συζητήσουμε για το ενδεχόμενο κοινής καθόδου, δεν χρειάστηκαν περισσότερα από δύο λεπτά για να αντιληφθώ ότι τα οράματά μας ταυτίζονται πλήρως!

Θεωρείστε ισχυρό χαρτί για κάθε ψηφοδέλτιο. Μπορείτε να μας αποκαλύψετε ένα από τα μυστικά της απήχησης που έχετε στις εκλογές και στους εκλογείς;

Πράγματι, σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις οι συνδημότες μου με κατέταξαν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους και θα ήθελα και μέσω της ιστοσελίδας σας να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ»! Τώρα, με τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ προβλέψιμη, θα σας πω ότι το μυστικό είναι πως δεν υπάρχει μυστικό! Αντιμετωπίζω τον κάθε δημότη όπως θα ήθελα να με αντιμετωπίζει κι εκείνος. Με απόλυτη ειλικρίνεια. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή σε όλους, ανταλλάσσουμε απόψεις, συχνά διαφωνούμε, άλλοτε ταυτιζόμαστε, πάντα όμως με ευπρέπεια και το βασικότερο… χωρίς ιδιοτέλεια.

Ποια θα είναι η πρώτη σας ενέργεια όταν εκλεγείτε;

Εάν, Θεού θέλοντος και λαού επιτρέποντος, έχω την τιμή και τη χαρά να επανεκλεγώ, θα προχωρήσουμε άμεσα σε μια γενική καταγραφή των ευπαθών ομάδων του Δήμου. Όταν λοιπόν θα έχουμε μια σαφή εικόνα των απόρων, των ΑμεΑ, των ανέργων και των ανθρώπων με πολύ χαμηλό εισόδημα συνδημοτών μας, θα προχωρήσουμε άμεσα στον σχεδιασμό ενός προγράμματος ανακούφισής τους, με πολύπλευρες δράσεις οι οποίες περιέχονται στο πρόγραμμά μας και τις οποίες θα αναλύσουμε διεξοδικά.

 

Τι θα έχετε ολοκληρώσει οπωσδήποτε έπειτα από 4 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος;

Επειδή, όπως προανέφερα, θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής με τον λαό της Λιβαδειάς, ο προσωπικός μου στόχος είναι η υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του προγράμματός μας που αφορά την κοινωνική πολιτική. Αποφεύγω να μιλήσω για 100% υλοποίηση, όχι επειδή η ομάδα μας, προεξάρχοντος του Γ. Ταγκαλέγκα, έχει τοποθετήσει ψηλά τον πήχη, αλλά επειδή η χώρα μας βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά ζοφερό οικονομικό περιβάλλον με τους πόρους για την Αυτοδιοίκηση ψαλιδισμένους κατά 70%! Παρόλα αυτά, έχουμε και τη γνώση αλλά και τη βούληση να εξοικονομήσουμε χρήματα για τον σκοπό αυτό.

Υπάρχει κάποια ειδική εξαγγελία για τον Δήμο Λεβαδέων, κάτι που εσείς οραματίζεστε;

Δεν σας κρύβω ότι το όραμά μου  περιλαμβάνει έναν Δήμο όπου δεν θα υπάρχει ούτε ένα σπίτι χωρίς τα απολύτως απαραίτητα. Κανένα νοικοκυριό με κομμένο ρεύμα ή νερό, καμία   οικογένεια χωρίς θέρμανση, κανένας άρρωστος χωρίς τα φάρμακά του, κανένα παιδί χωρίς την  απαραίτητη μόρφωση. Κανένας άστεγος, κανένας πεινασμένος.  Αυτονόητα πράγματα, για μια πόλη του σύγχρονου δυτικού κόσμου, έχουν καταστεί (με ευθύνη  όλων μας) πολυτέλεια. Από αυτά τα αυτονόητα λοιπόν θα ήθελα να ξεκινήσουμε κι έπειτα να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα.

Πείτε μας λίγα πράγματα, τα πιο σημαντικά, για εσάς.

Γεννήθηκα στο Παύλο και μεγάλωσα στη Λιβαδειά. Σπούδασα λογιστική και ασκώ το επάγγελμα αυτό ανελλιπώς από το 1987. Έχω μια κόρη, τη Χαρούλα, από το γάμο μου με τον Κωνσταντίνο Λιάκο.

 Διετέλεσα αντιδήμαρχος στις δύο τελευταίες δημοτικές αρχές, δημιουργώντας δομές και δράσεις  πρωτόγνωρες για τον Δήμο Λεβαδέων. Δεν θα σας κουράσω περισσότερο, άλλωστε υπάρχει το βιογραφικό μου στη διάθεση των δημοτών. Η τελευταία δραστηριότητα που θα αναφέρω είναι εκείνη για την οποία είμαι ιδιαίτερα περήφανη. Το 2001 ίδρυσα ένα πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία, το Κέντρο «Ανάπτυξη», το οποίο μέχρι σήμερα παρέχει υπηρεσίες φροντίδας σε περισσότερα από 120 παιδιά από τη Βοιωτία αλλά και όμορους νομούς.

newest oldest most voted
ΓιώργοςΔ
Guest
ΓιώργοςΔ

Εύχομαι ο κόσμος της Λιβαδειάς να σε τιμήσει και πάλι με την ψήφο του και με τον κ.Ταγκαλέγκα να κάνετε την διαφορά. Ο φίλος σου Γ.Δήμου.

ΓΕΩΡΓΙΣΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Guest

Σε απλά κατανοητά Ελληνικά, η γραφή του άρθρου, δείγμα εξαίρετης γνώσης του δημοσιογράφου, τον οποίο δε γνωρίζω προσωπικά. Όσο για την κ. Νταντούμη, να της ευχηθώ καλή επιτυχία από καρδιάς. Θα πρέπει οι άξιο άνθρωποι να αναλάβουν δράση στις τοπικές κοινωνίες.