Βασίλης Μπαρδάκας: Ενας σύγχρονος Δήμος για τα παιδιά μας

Βασίλης Μπαρδάκας: Ενας σύγχρονος Δήμος για τα παιδιά μας

- in Βοιωτία, Λιβαδειά, Πολιτική, Πρόσωπα - Εκλογές 2019, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βασίλης Μπαρδάκας: Ενας σύγχρονος Δήμος για τα παιδιά μας

Γράφει ο Βασίλης Μπαρδάκας*

 

 

 

 

 

 

 

Ένας σύγχρονος Δήμος, έτσι όπως τον οραματιζόμαστε και τον σχεδιάζουμε στον συνδυασμό «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» με τον επικεφαλής μας υποψήφιο δήμαρχο Λεβαδέων Ιωάννη Ταγκαλέγκα, θα πρέπει να εφαρμόζει ένα πλαίσιο πολιτικής με συγκεκριμένες δράσεις για τους μικρούς δημότες της πόλης μας.

Από το τεχνικό μέχρι το κοινωνικό, αθλητικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Λεβαδέων, τα παιδιά αναγνωρίζονται ως αυθύπαρκτες προσωπικότητες, για τις ανάγκες των οποίων λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα. Τα παιδιά, ως αυριανοί πολίτες, πρέπει να βρίσκουν σημεία ταύτισης στην πόλη που μεγαλώνουν.

Για να αναπτυχθεί σωστά το αίσθημα αγάπης και ευθύνης για την πόλη τους, τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν θέση στα δρώμενα της πόλης και ότι οι υπεύθυνοι ακούν και λαμβάνουν πραγματικά υπ’ όψιν τους τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Απώτερος στόχος αυτής της πολιτικής είναι μέσα από τη συμμετοχή τα παιδιά να αγαπήσουν την πόλη τους και να αναπτύξουν αίσθημα ευθύνης.

Ο Δήμος Λεβαδέων θα πρέπει να έχει προτεραιότητα, μέσα από τεχνικά έργα αλλά και συγκεκριμένες δράσεις -κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές-, σε προγράμματα που προάγουν την ποιότητα ζωής των παιδιών, τη φυσική και πνευματική τους ανάπτυξη, την αισθητική αλλά και την κοινωνική συμμετοχή τους.

Αποτυπώνοντας τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Λεβαδέων, αυτό που θα ακούσεις σε κάθε γωνιά της πόλης και που είναι μόνιμο θέμα συζήτησης γονιών με μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά είναι ότι η καθημερινότητα στην πόλη είναι ένα εχθρικό πεδίο για αυτούς και τα παιδιά τους.

 

  • Δεν έχουμε πού να πάμε
  • Δεν έχουμε τι να κάνουμε
  • Δεν υπάρχει ένας ασφαλής χώρος για να παίξουμε και να διασκεδάσουμε με τα παιδιά μας

 

  • Τα café και οι κλειστοί παιδότοποι δεν μπορεί να είναι η μοναδική μας διέξοδος.

Ξεκινώντας από τις υποδομές:

  • Υπάρχει παντελής έλλειψη υπαίθριων χώρων άθλησης, αναψυχής και περιπάτου
  • Υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη των ελαχίστων πάρκων πρασίνου
  • Υπάρχουν ελάχιστες και με πολλά λειτουργικά προβλήματα παιδικές χαρές
  • Οι τσιμεντένιες και ασφάλτινες αυλές των σχολείων είναι βρώμικες, αφιλόξενες, χωρίς επαρκή φωτισμό και επικίνδυνες
  • Υπάρχει παντελής έλλειψη ενός οργανωμένου και ασφαλούς δικτύου ποδηλατοδρόμων
  • Δεν υπάρχει ενιαία πρόσβαση και ασφαλής διαδρομή στις όχθες του ποταμού της Έρκυνας, από τον ποταμό Μακρυσαίο μέχρι τις Πηγές της Κρύας. Μια μαμά με ένα καρότσι, ένα παιδί με ένα πατίνι ή ένας έφηβος με skateboard δεν μπορούν να απολαύσουν την ομορφότερη βόλτα της πόλης μας χωρίς να βρεθούν αντιμέτωποι με δεκάδες μικρά ή μεγαλύτερα εμπόδια κατά το μήκος της διαδρομής.

Τέλος, η έλλειψη προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση και η μη υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως π.χ. ρομποτική, πληροφορική, τέχνες κ.ά., έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να απολάβουν πλούσια ερεθίσματα που διευρύνουν τους πνευματικούς και γνωστικούς ορίζοντές τους και συμβάλλουν στη διατήρηση της αυθεντικότητας, προσφέροντάς τους ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Το μέλλον και η ελπίδα της χώρας μας, αλλά κυρίως της πόλη μας, είναι τα παιδιά μας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο από ένα παιδικό χαμόγελο. Από ένα παιδικό χαμόγελο που μεγαλώνει και εξελίσσεται σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Σε μια πόλη με επιλογές, δραστηριότητες και προοπτικές για το μέλλον. Για ένα μέλλον, στην πόλη που μεγαλώνουν.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ σε μια ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στην οποία οραματιζόμαστε μια πόλη με ευκαιρίες, με ανάπτυξη, με ασφάλεια.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μας.

Μια πόλη που θα αγκαλιάζει τα παιδιά και θα τους δίνει ευκαιρίες να ζήσουν και να μείνουν στον τόπο που θα μεγαλώσουν.

Γιατί ο νους μας πρέπει να είναι στο παιδί… Γιατί όσο υπάρχουν παιδιά που χαμογελούν, υπάρχει ελπίδα…

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μας.

* Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λεβαδέων στις εκλογές της 26ης Μαΐου, με τη “Συμφωνία Προοπτικής” του Γιάννη Ταγκαλέγκα.

 

Σύντομο βιογραφικό 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λιβαδειά. Αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς και το 1999 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού.

Το 2002 ολοκλήρωσα κύκλο μαθημάτων στην Πληροφορική Τεχνολογία στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών.

Το 2003 δημιούργησα την εταιρεία ExpertWeb Ολοκληρωμένες Λύσεις Πληροφορικής, της οποίας είμαι διαχειριστής – μέλος. Στα 16 χρόνια λειτουργίας η εταιρεία παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, έχοντας υλοποιήσει με επιτυχία μικρά και μεγάλα έργα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Στερεά Ελλάδα.

Το 2008 εντάχθηκα στο Μητρώο Θεματικών Συμβούλων του ΕΟΜΜΕΧ και πιστοποιήθηκα στους παρακάτω τομείς εξειδίκευσης: α) Διαχείριση έργου, β) Χρηματοδοτικά προγράμματα και γ) Υποστήριξη υλοποίησης έργων πληροφορικής.

Η ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2003, όπου ως Ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Άρη Ρούσσαρη ήμουν συντονιστής φυσικού αντικειμένου των 18 εταίρων του σχεδίου Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» Κοινοτική Πρωτοβουλία EQUAL από το 2003 έως το 2005, καθώς και συντονιστής δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της Ολοκληρωμένης Δράσης Αστικής Ανάπτυξης σε Τοπική Ζώνη Μικρής Κλίμακας Δήμου Λεβαδέων από το 2005 έως το 2007.

Από το 2014 έως σήμερα είμαι μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων.

Είμαι παντρεμένος με την Γωγώ Βαμβακά, Οικονομολόγο – Τραπεζικό στέλεχος, και έχουμε αποκτήσει 2 παιδιά, τον Γιάννη και την Ηλιάνα – Μαρία.