Δημήτρης Μίχας: Με τον Γιάννη Ταγκαλέγκα για μια Λιβαδειά που αξίζει να ζεις

Δημήτρης Μίχας: Με τον Γιάννη Ταγκαλέγκα για μια Λιβαδειά που αξίζει να ζεις

- in Βοιωτία, Επιχειρήσεις, Λιβαδειά, Πολιτική, Πρόσωπα, Πρόσωπα - Εκλογές 2019, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δημήτρης Μίχας: Με τον Γιάννη Ταγκαλέγκα για μια Λιβαδειά που αξίζει να ζεις

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

 

Ο Δημήτρης Μίχας, γνωστός επιχειρηματίας με ταξιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Λιβαδειάς, θα είναι υποψήφιος  δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λεβαδέων στις εκλογές της 26ης Μαΐου, με τη “Συμφωνία Προοπτικής” του Γιάννη Ταγκαλέγκα. Το οπωσδήποτε δύσκολο ταξίδι της τοπικής πολιτικής δεν πτοεί τον Δημήτρη Μίχα, που είναι από εκείνους οι οποίοι διατηρούν ζωντανή την αγορά της Λιβαδειάς, αλλά και από αυτούς που έχουν ξεκάθαρους στόχους και έτσι απαντούν χωρίς περιστροφές στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις.

Είναι η πρώτη φορά που πολιτεύεστε, κύριε Μίχα; Κι αν ναι, γιατί τώρα;

Ως υποστηρικτής της ελληνικής φιλοσοφίας ότι όλοι οφείλουμε να ασχολούμαστε με τα κοινά της πόλης μας, αποφάσισα να το κάνω εμπράκτως, θέτοντας υποψηφιότητα στον συνδυασμό “Συμφωνία Προοπτικής”. Επειτα από χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά στον  πολιτικό και στον αθλητικό τομέα, θεωρώ ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος στον τόπο μου.

Ποιο είναι το προσωπικό σας όραμα; Τι θέλετε να προσφέρετε στον Δήμο Λεβαδέων;

Το όραμά μου συνάδει με εκείνο της πλειοψηφίας των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, είναι να δω τον τόπο μας λειτουργικό για τους κατοίκους του, ενήμερο και ικανό να αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες, οργανωμένο με στόχο την πιο ποιοτική καθημερινότητα των δημοτών.

Τι σημαίνει για εσάς η λέξη Κυριάκι; 

Πολλά. Ολα. Χωρίς να μεροληπτώ έναντι άλλων περιοχών του Δήμου μας νομίζω ότι είναι μια από τις πλέον όμορφες κωμοπόλεις στην Ελλάδα. Το πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να αναδείξω τον τόπο της καταγωγής μου το θεωρώ αυτονόητο για να το τονίσω. Αλλωστε κε Λάμπρου δεν λένε ότι πατρίδα μας είναι τα παιδικά μας χρόνια; Θα πω κι ένα σχέδιό μου που θα επιδιώξω να υλοποιηθεί: Θέλω να διοργανώσω το ετήσιο αντάμωμα όλων των Αρβανιτών της Ελλάδας στο πανέμορφο οροπέδιο της Αρβανίτσας.

Φαντάζομαι ότι θα είχατε προτάσεις και από άλλους δημοτικούς συνδυασμούς. Γιατί επιλέξατε τη “Συμφωνία Προοπτικής” και τον Γιάννη Ταγκαλέγκα;

Πιστεύω πως ο Γιάννης Ταγκαλέγκας έχει όλα τα προσόντα που χρειάζεται ένας δήμαρχος μιας σύγχρονης πόλης. Μέσα από την πορεία του ως αντιπεριφερειάρχης έχει αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Ως επιτυχημένος επιστήμονας μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία στις δυσκολίες της διοίκησης ενός παραμελημένου δήμου και να προσφέρει έργο ουσίας που θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα της Λιβαδειάς. Η πολιτική μου επιλογή  επικυρώνεται από τις άριστες προσωπικές σχέσεις που διατηρώ με τον Γιάννη Ταγκαλέγκα. Θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα, κύριε Λάμπρου. Στη “Συμφωνία Προοπτικής” είμαστε μια ισχυρή ομάδα. Υπάρχουν πολλά κοινά οράματα και κοινοί στόχοι με όλους τους συνυποψηφίους. Είμαστε μια δυνατή ομάδα κι αυτό είμαι σίγουρος ότι θα επιβεβαιωθεί στις κάλπες.

Ποια θα είναι η πρώτη σας ενέργεια όταν εκλεγείτε;

Επειδή συμβαίνει να έχω σημαντική εμπειρία λόγω της επιχειρηματικής μου ιδιότητας, θα έλεγα ότι αν οι συνδημότες και η παράταξή μου με εμπιστευθούν, πρώτιστος στόχος μου θα είναι η βελτίωση των συνθηκών της καθημερινής διαβίωσης των πολιτών. Θεωρώ ότι είναι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα και να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα, επενδύοντας μόνο σκληρή δουλειά, οργάνωση και μεθοδικότητα.

Τι θα έχετε υλοποιήσει οπωσδήποτε έπειτα από τέσσερα χρόνια θητείας ως δημοτικός σύμβουλος;

Ως μέλος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλω στην προσπάθεια παραμονής της νέας γενιάς στην πόλη μας. Στόχος, αλλά και υποχρέωσή μας, είναι μέσω της νέας επιχειρηματικότητας και των κινήτρων που οφείλουμε να θεσπίσουμε για νεοφυείς και καινοτόμες δράσεις, να επιτύχουμε έναν αναπτυξιακό παραγωγικό οργασμό, που έχει ανάγκη η πόλη μας και που θα μεταμορφώσει τη Λιβαδειά σ’ έναν τόπο όπου αξίζει κανείς να ζήσει, να ανελιχθεί επαγγελματικά και να δημιουργήσει.

Εχετε ταξιδέψει πολύ και παντού. Τι έχετε θαυμάσει στις προηγμένες χώρες, στις λειοτυργικές πόλεις του εξωτερικού;

Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις διαρρέονται από έναν ποταμό. Το ίδιο και η Λιβαδειά με τη μυστηριώδη Ερκυνα. Σκέφτομαι ότι πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι της πόλης. Υπάρχουν πολλές πόλεις που μπορούν να μας χρησιμεύσουν ως πρότυπα σε αυτόν τον τομέα. Προσωπικά βρίσκω γοητευτική την Μπριζ, στο Βέλγιο.

 

Πείτε μας μερικά πράγματα για εσάς, τους πιο σημαντικούς σταθμούς στη ζωή σας.

Γεννήθηκα στο Κυριάκι. Από νέος ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στη Λιβαδειά. Με τη σύζυγό μου Ευφροσύνη Τσούρα έχουμε δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια κι έχουμε έναν γιο, ο οποίος είναι φοιτητής. Σπούδασα Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο. Από το 2006 δραστηριοποιούμαι στον τουριστικό κλάδο ως διαχειριστής της εταιρείας Orion Travel. Είμαι μέλος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και εκπρόσωπος στην Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας. Διετέλεσα επίσης επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων από το 2008 έως το 2009. Επιπλέον, είμαι μόνιμος συνεργάτης της εταιρείας Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε. Τα τελευταία 8 χρόνια είμαι υπεύθυνος ασφαλείας αγώνων ποδοσφαίρου, ενώ υπήρξα πρόεδρος της ομάδας του χωριού μου ΠΑΟ Κυριακίου και αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ Λεβαδειακός.

Καλή επιτυχία, κύριε Μίχα.

Σας ευχαριστώ. Από την πλευρά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συνδυασμούς για την ανάπτυξη και την ευημερία της Λιβαδειάς. Ομως, θα μου επιτρέψετε να πιστεύω ότι η “Συμφωνία Προοπτικής” του Γιάννη Ταγκαλέγκα είναι η  ιδανική παράταξη για να αναλάβει τις τύχες του Δήμου Λεβαδέων στη νέα τετραετία.