Διονύσης Κακολύρης: Αλλάζουμε Σελίδα για μια Λιβαδειά πρότυπο

Διονύσης Κακολύρης: Αλλάζουμε Σελίδα για μια Λιβαδειά πρότυπο

- in Βοιωτία, Δημήτρης Λάμπρου, Λιβαδειά, Πολιτική, Πρόσωπα, Πρόσωπα - Εκλογές 2019, Πρώτη σελίδα
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διονύσης Κακολύρης: Αλλάζουμε Σελίδα για μια Λιβαδειά πρότυπο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Ο Διονύσης Κακολύρης, ο γνωστός Λιβαδείτης επιχειρηματίας, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λεβαδέων στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 με τον συνδυασμό Αλλάζουμε Σελίδα του Δημήτρη Καραμάνη. Η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τόσο τον ίδιο όσο και τα σχέδιά του για τον Δήμο Λεβαδέων, δεν θα έμενε αναξιοποίητη από το viotiaplus.gr.

Είναι η πρώτη φορά που πολιτεύεστε, κύριε Κακολύρη; Αν ναι, γιατί τώρα;

Ναι, είναι η πρώτη φορά, αν και δεν θεωρώ ότι πολιτεύεται κάποιος ο οποίος ασχολείται με τα κοινά. Το βλέπω ως μια μεγάλη πρόκληση να εγκύψω στα προβλήματα του Δήμου. Θεωρώ ότι έχω την ωριμότητα και την υπευθυνότητα να διαχειριστώ δημόσιες υποθέσεις. Επιπλέον, θέλω να τονίσω τούτο: είναι επιτακτικό το αίτημα στην κοινωνία για την ανάδειξη νέων ανθρώπων στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής. Οι παλαιοί, κύριε Λάμπρου, ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Και στις πιο πολλές περιπτώσεις απέτυχαν. Αυτό το τελευταίο είναι ξεκάθαρο και στην πόλη μας. Όλοι οι δημότες επιθυμούν μια αλλαγή που θα φέρει έναν φρέσκο αέρα, τόσο στη διοίκηση όσο και στην εικόνα της Λιβαδειάς.

Γιατί αποφασίσατε να συνταχθείτε με τον Δημήτρη Καραμάνη;

Οι σκέψεις μου για την πόλη συναντήθηκαν με το όραμα του Δημήτρη Καραμάνη, ενός ανθρώπου με τον οποίο συνδέομαι φιλικά για περίπου 40 χρόνια. Ουσιαστικά έχουμε μεγαλώσει μαζί και ξέρω ποιες είναι οι ικανότητές του, ποιος είναι ο χαρακτήρας του, ξέρω τους υψηλούς και ανιδιοτελείς στόχους του για τον Δήμο Λεβαδέων. Ετσι αποφάσισα να τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις! Το πρώτο είναι λοιπόν γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Δημήτρη Καραμάνη και το δεύτερο, γιατί έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι ο Δήμος μας έχει δυνατότητες για πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επισκεπτών, άρα και την εισροή νέων εσόδων στην πόλη, καθώς επίσης και τεράστια περιθώρια βελτίωσης σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς μας.

Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν εκλεγείτε;

Για εμένα είναι πρώτης προτεραιότητας οι δύο πυλώνες του προγράμματός μας, τους οποίους προανέφερα και οι οποίοι σχετίζονται, πρώτον, με την προσέλκυση επισκεπτών, ειδικά από την Αθήνα που βρίσκεται δίπλα μας, βάζοντας από την πρώτη μέρα σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας για τον θεματικό τουρισμό. Και δεύτερον, ή παράλληλα αν θέλετε, άμεσες ενέργειες που αφορούν στην καθαριότητα και την ευταξία του Δήμου Λεβαδέων.

Τι θα έχετε ολοκληρώσει οπωσδήποτε έπειτα από 4 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος;

Προσωπικός μου στόχος καθώς και του Δημήτρη Καραμάνη είναι το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου μας και η εξοικονόμηση πόρων.  Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από περιττές δαπάνες μπορούν να αξιοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, ανταποδοτικά να προσφερθούν σε όλους μας (και στην πόλη και στα χωριά του Δήμου) με τη μορφή έργων φυσικά ή και με μείωση των δημοτικών τελών, όπου και εάν αυτό είναι δυνατόν. Ιδιαίτερη μέριμνα θα δείξουμε για τις ευπαθείς ομάδες, όπως τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους ηλικιωμένους κ.λπ.

Κρατάτε όρθια μια μεγάλη επιχείρηση σε χαλεπούς καιρούς. Πόσο αυτή η γνώση θα σας βοηθήσει στη διοίκηση του Δήμου, αν ο λαός αποφασίσει να την εμπιστευτεί στην παράταξη «Αλλάζουμε Σελίδα»;

Μα αυτός ακριβώς θα είναι ο ρόλος μου στη διοίκηση του Δήμου Λεβαδέων. Θα κάνω αυτό που ξέρω να κάνω καλά. Όπως ακριβώς στην εταιρεία μας, την Galaxia Home Center. Η οποία όχι μόνο δεν συρρικνώθηκε στα χρόνια της κρίσης, αλλά κατάφερε να αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα με καταστήματα, εκτός από τη Λιβαδειά, σε Χαλκίδα, Θήβα και Λαμία. Βρήκαμε λύσεις σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης σε πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα. Και όλα αυτά χωρίς μεμψιμοιρίες,  χωρίς γκρίνιες, χωρίς μετάθεση ευθυνών σε άλλους. Με όπλα μας τη γνώση, την οργάνωση και φυσικά σηκώνοντας τα μανίκια και επενδύοντας άπειρες εργατοώρες, για να εξασφαλίσουμε εκείνες τις συνθήκες της χρηστής διαχείρισης και εξοικονόμησης των απαραίτητων πόρων ώστε η Galaxia Home Center να είναι αυτάρκης και αυτόνομη και πάνω απ’ όλα υγιής.  Αυτό ακριβώς θα πράξω και για τη διοίκηση του Δήμου, εφόσον οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους και με εκλέξουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο!

Εχετε κάποια ιδιαίτερη προτεραιότητα, ένα δικό σας όραμα για τον Δήμο Λεβαδέων;

Αν και δεχθήκαμε κριτική για αυτό, χωρίς να καταλαβαίνω τον λόγο, ναι , έχω το δικό μου όραμα για τον Δήμο μας και για την Λιβαδειά μας: να δημιουργήσουμε έναν Δήμο πρότυπο που να σέβεται τους δημότες του, και μέσα σε συνθήκες αξιοκρατίας να παρέχει εργασία, ευκαιρίες επαγγελματικές, μορφωτικές και πολιτιστικές στα παιδιά μας και σε εμάς τους ίδιους, ώστε τελικά να αισθανόμαστε περήφανοι που ζούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο!!!

Πείτε  μας για εσάς – όχι βαρετά πολυσέλιδα βιογραφικά, αλλά μερικά πράγματα που έχετε κάνει και τα θεωρείτε σημαντικά.

Μεγάλωσα στη Λιβαδειά, τέλειωσα με άριστα το 1οΛύκειο και είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχω την τύχη να έχω κάνει μια όμορφη οικογένεια. Με τη σύζυγό μου Κατερίνα Γεωργιάδου έχουμε δύο κόρες. Την Παναγιώτα, η οποία σπουδάζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο 2ο έτος, και την Κέλλυ, μαθήτρια στη Β’ τάξη του 1ου Λυκείου Λιβαδειάς. Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια πωλήσεων – στρατηγικού σχεδιασμού – marketing και επικοινωνίας, επεκτείνοντας τις γνώσεις μου και σε αυτές τις περιοχές της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Είμαι ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων επίπλων και οικιακού εξοπλισμού Galaxia Home Center, που διατηρεί τέσσερα καταστήματα λιανικής πώλησης και χονδρικού εμπορίου, με πωλήσεις σε περισσότερα από 90 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, καθώς και εξαγωγές σε Βουλγαρία και Κύπρο!