Τελευταία Νέα

Το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Εργαστήριο Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής   (Ε.Ε.Ο.Κ.Π) εγκαινιάζοντας   νέες συνεργασίες  στο πλαίσιο της «Ανοικτής Εκπαίδευσης, Νέες Τεχνολογίες και Δια Βίου Μάθησης»,  προκηρύσσει εξάμηνο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης  στο  Executive Coaching  and Management.  

Το  εξειδικευμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε  ενήλικες εκπαιδευόμενους , πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας και ηλικιακά ώριμους,   οι οποίοι επιθυμούν ή σχεδιάζουν να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις  και θέλουν να συμπληρώσουν ή να επικαιροποιήσουν τις  επιστημονικές τους γνώσεις  ή την εμπειρία τους , για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και την επαγγελματική τους  εξέλιξη,  αυθ-υποκινούμενοι στη μελέτη ψηφιακού υλικού , χωρίς την παρέμβαση εκπαιδευτικού, μέσω  βιβλιογραφίας που θα τους δοθεί .

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν σε θέματα επιχειρησιακού coaching, facilitation και mentoring, συνδυάζοντας τις απαραίτητες γνώσεις διοίκησης οργανισμών και επιχειρήσεων.

 

Έναρξη και λήξη αιτήσεων:

03/01/2017  έως    24/02/2017

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν:

–         – απόφοιτοι Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής και της αλλοδαπής

–         – απόφοιτοι λυκείου που διαθέτουν εργασιακή εμπειρία

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Το πρόγραμμα διαρκεί 6 μήνες  και  αντιστοιχούν 320 διδακτικές ώρες και 27 πιστωτικές μονάδες (ECVET). Υλοποιείται μέσω διαδικτύου. Όλο το εκπαιδευτικό υλικό που αποτελείται από πανεπιστημιακές σημειώσεις για την κάθε διδακτική ενότητα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα τηλεκπαίδευσης. Η πιστοποίηση των γνώσεων γίνεται με τη συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε τεστ ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής ή σωστού – λάθους που πραγματοποιούνται διαδικτυακά κάθε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. Η επιτυχής ολοκλήρωση των τεστ οδηγεί στη λήψη του Πιστοποιητικού Επιτυχούς Παρακολούθησης το οποίο εκδίδεται στα ελληνικά και αγγλικά.

Καταρτίζει και  παρέχει στους εκπαιδευόμενους εξειδικευμένες γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν δεξιότητες αναφορικά με το executive coaching. Ο ρόλος των executive coaching είναι ιδιαίτερα σημαντικός στα πλαίσια των επιχειρήσεων. Το coaching χρησιμοποιείται πλέον ευρέως ως εργαλείο ανάπτυξης ηγεσίας, αλλά και ως εργαλείο διαχείρισης κάποιου ειδικού προβλήματος. Σύμφωνα με το American Management Association οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το coaching για να επιτύχουν : α) βελτίωση της ατομικής παραγωγικότητας, ανάπτυξη ηγεσίας, γ) βελτίωση και αύξηση των δεξιοτήτων των εργαζομένων, δ) βελτίωση της απόδοσης της οργάνωσης, ε) διαχείριση ειδικών προβλημάτων και στ) βελτίωση αποτελεσμάτων πρόσληψης.

Το executive coaching αποτελεί μία ιδανική μίξη συμβουλευτικής και οικονομίας και στοχεύει να ενδυναμώσει τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και πρόσωπα, που θα απασχοληθούν στο νέο αυτό τομέα

Το πρόγραμμα αποτελείται από οκτώ θεματικές ενότητες¨

–          Εισαγωγή στο executive coaching, τη συμβουλευτική, τη διαμεσολάβηση (facilitation) και το mentoring

–          Κυριότερα μοντέλα coaching και mentoring

–          Προετοιμάζοντας του ηγέτες και τους διαμεσολαβητές του αύριο

–          Συναισθηματική νοημοσύνη στο χώρο των επιχειρήσεων

–          Η επικοινωνία στο χώρο της εργασίας

–          Διαχείριση κρίσεων και στρατηγικός σχεδιασμός

–          Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και αποτελεσματικότητα

–          Διοίκηση ολικής ποιότητας και λήψη αποφάσεων

 

Αναλυτικές λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο: https://goo.gl/N1Lntv

ΚΟΣΤΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Το κόστος φοίτησης ανέρχεται σε 700 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Η πρώτη δόση καταβάλλεται για την εγγραφή, δεύτερη καταβάλλεται με το τέλος του τρίτου μήνα και η τελευταία δόση με το τέλος του έκτου μήνα.

Όσοι καταβάλουν όλο το ποσό δικαιούνται έκπτωση 10%

Όσοι είναι άνεργοι δικαιούνται έκπτωση 10% με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Η εγγραφή σας γίνεται 1. μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης www.elearn.econ.uoi.gr ή 2. συμπληρώνοντας αναλυτικά τη φόρμα εγγραφής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewgNnKHUVWdSI18iBNda-Sh4a8c0F-7zEMhaO5IkE7BKfHwg/viewform?c=0&w=1.

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, τον οδηγό του προγράμματος και τον τρόπο πληρωμής των χρημάτων.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μιχάλης Χλέτσος, Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τηλ. 26510 05924 και e-mail : mhletsos@uoi.gr

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ «EXECUTIVE COACHING AND MANAGEMENT»

Παπάνης Ευστράτιος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τηλ. 22510 36520 και e-mail : e.papanis@soc.aegean.gr

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ «EXECUTIVE COACHING AND MANAGEMENT»

Ελένη Πρασσά, MSc Κοινωνιολόγος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τηλ. 6940 911716 και e-mail : eprassa@aegean.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 22510 36520 και 6940911716, 6985586319, 6988019804,2651005929

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο