Τελευταία Νέα

Με σημαντική ανταπόκριση στο φιλόμουσο κοινό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Σύγχρονοι Θηβαίοι Μελωδοί» σε Αθήνα και Θήβα.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών, και παρουσίασε σε αυτήν σημαντικούς ιεροψάλτες που κατάγονται από την πόλη και επαρχία Θηβών και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Για την ακρίβεια, συμμετείχαν ως μονωδοί ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, ο Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, και οι ιεροψάλτες  Κυριάκος Αδάμ, Λεωνίδας Δούκας, Κωνσταντίνος Λέκκας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης και Ιωάννης Χρήστου. Τους μονωδούς πλαισίωσε η χορωδία του Συλλόγου.

Στην Αθήνα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας. Την εκδήλωση άνοιξε ο π. Ειρηναίος Νάκος και στη συνέχεια μίλησε ο γραμματέας του Συλλόγου Ιωάννης Θανάσου. Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών εκπροσώπησε ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός, ο οποίος και έκλεισε την εκδήλωση. Παρέστησαν ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Φώτιος Γιαννακάκης, ο Άρχων Μαΐστωρ της Μ.Χ.Ε. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών Γεώργιος Δεμελής, και πολλοί άλλοι.

Την επομένη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η ίδια εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων Θηβών. Την εκδήλωση άνοιξε ο προϊστάμενος του Ναού π. Δανιήλ Στέφας και εν συνεχεία μίλησε ο ταμίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αθανάσιος Θεοδοσίου. Στην εκδήλωση των Θηβών παρουσιάστηκε επίσης και η παιδική χορωδία Βυζαντινής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Προέδρου και Χοράρχου Αντωνίου Τσαρουχά, η οποία και εντυπωσίασε. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο οποίος και έκλεισε την εκδήλωση. Παρέστη επίσης και απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο