Τελευταία Νέα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/8
ΘΕΑΤΡΟ
“ΠΛΟΥΤΟΣ” ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟ ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ

Τρεις δημοφιλείς πρωταγωνιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους στην τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη, που έθεσε ήδη από το 388 π.Χ. το ζήτημα της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Κιμούλης που κρατά διπλό ρόλο στην παράσταση. Υποδύεται τον Πλούτο, αλλά και την Πενία, έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Μπέζο στο ρόλο του υπερχρεωμένου Χρεμύλου, και τον Πέτρο Φιλιππίδη στο ρόλο του υπηρέτη Καρίωνα. Κατράκειο Θέατρο: Πάροδος Ακροπόλεως, Νίκαια. Τηλέφωνο: 2104927467. Στις 21:00. Γενική είσοδος: 20Euro, 15Euro (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, Α.με.Α).

“ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ” ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΙΖΟΥ ΡΑΓΚΑΒΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ
Μέσα από την ξεκαρδιστική ιστορία του Κουτρούλη, του καλοκάγαθου ράφτη από τη Σύρο, που για να τον δεχτεί για σύζυγό της η ωραία Ανθούσα θέτει ως όρο να γίνει… υπουργός, ο Ραγκαβής αποκαλύπτει με αξιοθαύμαστη τόλμη τις μεθόδους και τις πρακτικές που ταλανίζουν το πολιτικό μας σύστημα. Η απόδοση κειμένου και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καλατζόπουλου. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Βούρος, Τάνια Τρύπη, Κώστας Φλωκατούλας, Γιώργος Γιαννόπουλος, ‘Αγγελος Μπούρας, κ.α. Κινηματογράφος Cinemax, Λαύριο. Στις 21:00. Εισιτήρια από 10Euro.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/8
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, KATERINE DUSKA | PARK LIFE ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Το ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζει την σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο δανείζεται για ένα διήμερο μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας. Στο πρώτο Parklife ο Παύλος Παυλίδης και η Katerine Duska συναντιούνται σε ένα ακουστικό σετ και τραγουδούν με όχημα τις φωνές τους απαλλαγμένοι από κάθε τι περιττό, αναδεικνύοντας την υπεροχή της απλότητας.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος : Ευριπίδου και Λ.Συγγρού, Καλλιθέα . Στις

20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΗΣ “ΚΙΒΩΤΟΣ” ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Το καλοκαίρι του 2016 o Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, μας ταξιδεύουν στα θαύματα της ελληνικής μουσικής με αφορμή τα ντουέτα που ηχογράφησαν στο καινούριο τους άλμπουμ, “Κιβωτός”. Οι δύο ερμηνευτές, θα πραγματοποιήσουν μία σειρά από συναυλίες σε μικρές και μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο παρουσιάζοντας τη νέα τους δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε στις αρχές Μαΐου και περιλαμβάνει δημιουργίες των Κραουνάκη, Νικολακοπούλου, Ρεμπούτσικα, Γαλάνη, Μικρούτσικου, Αντύπα, Αλεξίου, Παπαδημητρίου, Γκανά, Καββαδία, Αδελφών Κατσιμίχα, Μαχαιρίτσα, Καραΐνδρου, Ιωαννίδη, Λάγιου, Χατζιδάκι και Γκάτσου, σε νέες, ευφάνταστες και σύγχρονες ενορχηστρώσεις του Πέτρου Κλαμπάνη. Δημοτικό Στάδιο Αίγινας. Στις 21:30

Εισιτήρια- Προπώληση: 13Euro. Στην είσοδο: 15Euro.

ΣΙΝΕΜΑ
«ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει έναν δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, ανοίγοντας το Κέντρο Επισκεπτών με μια σειρά εβδομαδιαίων προβολών κλασικών φιλμ. Στο πρώτο Park your Cinema, οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα. Από την δεκαετία του ’30 μέχρι και τις αρχές του ’70, τα φιλμ που θα προβληθούν -με χρονολογική σειρά- ανήκουν στη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Τα ενδεχόμενα “εγκατάστασης” αυτών των προβολών είναι ανοιχτά, αφού η έκταση του ΚΠΙΣΝ προσφέρει ουκ ολίγες εναλλακτικές τοποθεσίες για να… “παρκάρει” κανείς ένα υπαίθριο σινεμά! Το Σάββατο 27/8 θα προβληθεί η ταινία του ‘Αλφρεντ Χίτσκοκ «Το χέρι που σκοτώνει/ Shadow of a doubt» (1943). Επιμέλεια προβολών – Κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος : Ευριπίδου και Λ.Συγγρού, Καλλιθέα . Στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη. Με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται στο Κέντρο Επισκεπτών, 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.


ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8
ΜΟΥΣΙΚΗ
VASSILIKOS ΚΑΙ LEON OF ATHENS| PARK LIFE ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Το ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζει την σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο δανείζεται για ένα διήμερο μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας. Ο Vassilikos και ο Leon of Athens συναντιούνται σε ένα ακουστικό σετ και τραγουδούν με όχημα τις φωνές τους απαλλαγμένοι από κάθε τι περιττό, αναδεικνύοντας την υπεροχή της απλότητας. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος : Ευριπίδου και Λ.Συγγρού, Καλλιθέα . Στις

20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ
“ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ” ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

Μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ο διεθνούς φήμης Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις σκηνοθετεί τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα. Στον ρόλο του Ετεοκλή εναλλάσσονται ο Χρίστος Στυλιανού και ο Γιάννης Στάνκογλου, την Αντιγόνη υποδύεται η Νάντια Κοντογεώργη και την Ισμήνη η Ιώβη Φραγκάτου. Κηποθέατρο Παπάγου : ‘Αλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς. Τηλέφωνο: 210 6520412. Στις 21:00. Τιμή προπώλησης: 12Euro. Κανονικό εισιτήριο: 15Euro. Φοιτητικό/ ‘Ανω των 65 / Ομαδικό: 10Euro. ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8Euro.

ΣΙΝΕΜΑ
«ΣΑΜΠΟΤΕΡ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινιάζει έναν δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, ανοίγοντας το Κέντρο Επισκεπτών με μια σειρά εβδομαδιαίων προβολών κλασικών φιλμ. Στο πρώτο Park your Cinema, οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα. Από την δεκαετία του ’30 μέχρι και τις αρχές του ’70, τα φιλμ που θα προβληθούν -με χρονολογική σειρά- ανήκουν στη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Την Κυριακή 28/8 θα προβληθεί η ταινία του ‘Αλφρεντ Χίτσκοκ «Σαμποτέρ/ Saboteur» (1942). Επιμέλεια προβολών – Κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος : Ευριπίδου και Λ.Συγγρού, Καλλιθέα . Στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη. Με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται στο Κέντρο Επισκεπτών, 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΤΣΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Ο Δήμος Ύδρας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 81η επέτειο από τον θάνατο του ναυάρχου και πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Παύλου Κουντουριώτη, έχει συμπεριλάβει και τα αποκαλυπτήρια της προτομής ενός ακόμη άξιου τέκνου της Ύδρας, του ζωγράφου και Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση. Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνο τρία χρόνια πριν, μαζί με τις προτομές των επίσης Υδραίων ζωγράφων, Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, Νίκου Νικολάου, Παύλου Παντελάκη και Περικλή Βυζάντιου μετά από ευγενική χορηγία του Γερμανού φιλέλληνα και λάτρη της Ύδρας Eberhard Ebner. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στην πλατεία Νικολάου Βότση, όπου είναι ήδη τοποθετημένες και οι υπόλοιπες προτομές. Στις 12:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/8
ΘΕΑΤΡΟ
“ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ” ΤΟΥ ΕΝΤΜΟΝ ΡΟΣΤΑΝ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

Η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν “Συρανό ντε Μπερζεράκ”, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης, ταξιδεύει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας για την καλοκαιρινή περίοδο του 2016. Ο Συρανό γίνεται υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Γιάννη Κακλέα ένα σκηνικό θέαμα με 40 χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν μεταφέροντας το κοινό από τις αίθουσες θεάτρου και τις μυρωμένες αυλές σπιτιών ως τα μοναστήρια καπουτσίνων και τα αιματοβαμμένα πεδία μαχών. Κηποθέατρο Παπάγου : ‘Αλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς .Τηλέφωνο: 210 6520412. Στις 21:00. Εισιτήρια- Κανονικό: 16Euro, Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών: 13Euro.

“ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ
Η «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ», καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, μετά τη πρεμιέρα που έκανε στο Ηρώδειο (4.500 θεατές) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, συνεχίζει τις παραστάσεις της σε αρχαία θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ της Αττικής και της περιφέρειας. Πρόκειται για έναν ξεκαρδιστικό ύμνο στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη στηριγμένο σε μία πρόταση της Oμάδας ΙΔΕΑ(Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα). Έργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας. Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος και Θάνος Τοκάκης. Θέατρο Βράχων : Οδός Ταταούλων , Βύρωνας . Τηλέφωνο: 2107609340, 2107609350. Στις 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 15Euro. Προπώληση, Φοιτητικό, ‘Ανεργοι: 12Euro

ΜΟΥΣΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ & BOGAZ MUSIQUE ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΐΚΟΥ

Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέα εποχής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι bogaz musique προτείνουν ένα παθιασμένο, διονυσιακό πρόγραμμα, που ενώνει το καινούριο με το παλιό. Θέατρο ‘Αλσους Βεΐκου: Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς. Τηλέφωνο: 2102143317. Στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΡΙΤΗ 30/8
ΘΕΑΤΡΟ
“ΑΜΥΝΤΑΣ” ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΡΜΟΡΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον “Αμύντα”, κείμενο που τυπώθηκε ανώνυμα το 1745 στη Βενετία, ως ελεύθερη ανάπλαση στα ελληνικά της ομώνυμης κωμωδίας του Τορκουάτο Τάσσο. Ο “Αμύντας” εντάσσεται στις “ποιμενικές κωμωδίες”, είδος δημοφιλές στην πανευρωπαϊκή δραματουργία, που περιλαμβάνει μαγικά δάση, ερωτευμένους βοσκούς, φανταστικά και άγρια ζώα, μυθικές μορφές και θεούς του έρωτα. Στην πανελλήνια πρώτη του “Αμύντα” του Μόρμορη, παρακολουθούμε την κοινή ελληνική να αναμειγνύεται με στοιχεία από την κυθηραϊκή ντοπιολαλιά, δημιουργώντας μια αίσθηση ονείρου που ακροβατεί ανάμεσα στον εφιάλτη και τη φάρσα. Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Φαίη Ξυλά, Βίκυ Βολιώτη, Γεράσιμος Σκαφίδας κ.α. Δημοτικό Θέατρο ‘Αλσους (Δ. Κιντής) : Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. Τηλέφωνο: 210 9923840. Στις 21:00. Εισιτήρια- Προπώληση: 12Euro. Γενική είσοδος: 15Euro. Μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ): 12Euro.

ΜΟΥΣΙΚΗ
“ΕΝΝΕΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ” ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές, το “Εννέα και πέντε” αποχαιρετά το κοινό της Αθήνας με μία παράσταση στο Ηρώδειο την Τρίτη 30 Αυγούστου. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Οδυσσέας Ιωάννου στον ρόλο του αφηγητή, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση και τις βιντεοπροβολές του Παντελή Βούλγαρη, ξεδιπλώνουν μέσα από τραγούδια, λόγια και αισθήματα την ιστορία της Ελλάδας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Μια παράσταση για τους κοινούς μας τόπους, για τις προσωπικές διαδρομές που τέμνουν την συλλογική μνήμη. Ωδείο Ηρώδου Αττικού : Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στις 21:00. Εισιτήρια: από 12 έως 50Euro.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ “ΟΛΟΙ ΕΝΑ, ΦΙΛΑ ΜΕ” ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

Μετά το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , τη Θεσσαλονίκη και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Σταμάτης Κραουνάκης δίνει καλοκαιρινό ραντεβού σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση «Όλοι ένα, Φίλα με». Αθλητικό & Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης: Λεωφόρος Μαραθώνος 196. Τηλέφωνο: 2294069800. Στις 21:15. Γενική είσοδος: 16Euro. Νεανικό/φοιτητικό έως 26 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 12Euro.

ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8
ΘΕΑΤΡΟ
“ΑΝΤΙΓΟΝΗ” ΤΟΥ ΑΝΟΥΙΓ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

Σε ένα κλινικό περιβάλλον, όπου «η νεότητα και το γήρας, η ομορφιά και η ασχήμια, η δύναμη και η αδυναμία, το δίκαιο και το άδικο αντιπαραβάλλονται για να ξεσκεπάσουν μια κοινωνία φοβισμένη, βουτηγμένη στον ατομικισμό και τη διαφθορά, μια κοινωνία σε σημείο μηδέν», τοποθετεί η σκηνοθέτις Ελένη Ευθυμίου, τη δράση της «Αντιγόνης» του Ζαν Ανούιγ. Κορυφαίο έργο της σύγχρονης δραματουργίας, γραμμένο το 1942 στη διάρκεια της ιδιόρρυθμης ναζιστικής κατοχής στη Γαλλία, η «Αντιγόνη» του Ανούιγ συνιστά μια μεταφορά για το άτομο και τον αγώνα του απέναντι σε ένα παντοδύναμο, γερασμένο, αυταρχικό κράτος. Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Βασιλική Τρουφάκου, Φαίδων Καστρής, Ανέζα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Μαυρέα, Ερρίκος Λίτσης κ.α. Θέατρο Βράχων : Οδός Ταταούλων, Βύρωνας. Τηλέφωνο: 2107609340, 2107609350. Στις 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 15Euro. Φοιτητικό, ‘Ανεργοι, ΑΜΕΑ: 12Euro.

“ΣΤΑΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ” ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Η παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Ελένη Ουζουνίδου, επιστρέφει από 31 Αυγούστου στην Αττική για λίγες τελευταίες παραστάσεις. Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο θέατρο του Νέου Κόσμου επί 2 χρόνια, η παράσταση κλείνει τη θριαμβευτική πορεία της σε επιλεγμένα φεστιβάλ και ανοιχτά θέατρα. Δημοτικό Θέατρο ‘Αλσους (Δ. Κιντής): Γαρδίκη και Σμόλικα , Ηλιούπολη. Τηλέφωνο: 210 9923840. Στις 21:00. Εισιτήρια- Προπώληση: 10Euro. Γενική είσοδος: 12Euro. Μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, άνω των 65): 10Euro.

ΧΟΡΟΣ
5_Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ – EARTHDANCERS ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Earthdancers πιο δυναμικό και εντυπωσιακό από ποτέ, έρχεται το καλοκαίρι του 2016 να πλημμυρίσει με μουσικές, ήχους και χρώματα από όλο τον κόσμο, τους πολιτιστικούς χώρους και τα θέατρα όπου θα φιλοξενηθεί. Περισσότεροι από 300 χορευτές και μουσικοί, συγκροτήματα από χώρες όπως Βραζιλία, Ινδονησία, Αργεντινή, Σερβία, Παραγουάη, Κόστα Ρίκα, Ρουμανία και άλλες χώρες, θα συμμετέχουν στην πέμπτη διοργάνωση. Ειδικότερα, το Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες την Τετάρτη, 31 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Παπάγου, την Παρασκευή, 2 και το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Κηποθέατρο Παπάγου: ‘Αλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς. Τηλέφωνο: 210 6520412. Στις 20:30. Είσοδος (ταμεία θεάτρων): 10Euro.

ΠΕΜΠΤΗ 1/9
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ “ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΡΕΥΜΑ” ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα με ένα θέατρο τραγουδιών που εμπνεύστηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος και πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στο “Κύτταρο Live” της Αθήνας. Η παράσταση θα ξαναστηθεί σε θέατρα και αμφιθέατρα, κήπους, κάστρα και πλατείες, αυλές σχολείων και εκκλησιών φωτίζοντας τις καλοκαιρινές μας νύχτες με τραγούδια και χορούς, ανταμώματα και ξεφαντώματα. Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο) : Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στις 21:00. Εισιτήρια από 10 έως 90Euro.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ” ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΡΥΣΙΡΑ

Το Μουσείο Φρυσίρα στη Πλάκα φιλοξενεί μια έκθεση φόρο τιμής στους «Απόντες». Εικοσιεννέα καλλιτέχνες από τις συλλογές του Μουσείου, οι οποίοι δε βρίσκονται πια στη ζωή, μέσα από τα έργα τους, αίρουν την απουσία της φυσικής τους παρουσίας, συστήνοντας ταυτόχρονα εαυτόν στο νεότερο κοινό. Ανασυνθέτοντας τα κέντρα δημιουργίας των κοινωνικών, πολιτικών, ιδεολογικών, προσωπικών και καλλιτεχνικών τους αναζητήσεων, “οι Απόντες” καταδεικνύουν ότι ακόμη και μπροστά στο αμετάκλητο του θανάτου υπάρχει μια εξαίρεση, καθώς τα έργα τέχνης συνεχίζουν τη δική τους πορεία αθανασίας μέσα στο χρόνο, λειτουργώντας ως τεκμήρια μιας παρουσίας που δεν πέρασε απαρατήρητη, ανασύροντας μνήμες και δημιουργώντας παρακαταθήκες για τους επόμενους. Μουσείο Φρυσίρα : Μονής Αστερίου 3, Πλάκα. Τηλέφωνο: 2103234678. Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή: 10:00 με 17:00. Σάββατο- Κυριακή: 11:00 με 17:00. Εισιτήρια- Γενική είσοδος: Euro6. Μειωμένη: Euro3 ‘Ανω των 65 ετών, φοιτητές, μέλη Εικαστικού Επιμελητηρίου. Δωρεάν: Φοιτητές Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών, μέλη ICOM, AICA, άτομα με ειδικές ανάγκες.

“THE EQUILIBRISTS / ΟΙ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΕΣ” ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

“The Equilibrists / Οι Εξισορροπιστές” είναι μια συνεργασία του New Museum της Νέας Υόρκης, του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και του Μουσείου Μπενάκη, με την ευκαιρία της 33ης επετείου από την ίδρυση του ΔΕΣΤΕ. Το εγχείρημα συνεχίζει την παράδοση του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στην υποστήριξη καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο. Με την ευκαιρία της επετείου, το ΔΕΣΤΕ αντί να στραφεί στο παρελθόν του κοιτάζει εμπρός και εστιάζει στο μέλλον της νέας τέχνης στην Ελλάδα. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα μιας νέας γενιάς Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών που εργάζονται στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Οι 33 καλλιτέχνες και ομάδες καλλιτεχνών της έκθεσης υιοθετούν ποικίλες προσεγγίσεις και τρόπους συμμετοχής στον κόσμο γύρω τους. Με μια γκάμα μέσων που περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική, σχέδιο, βίντεο και περφόρμανς, αποδίδουν το εύθραυστο της παρούσας στιγμής μέσα από μια κοινή προσέγγιση της υλικότητας. Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς: Πειραιώς 138, Γκάζι. Τηλέφωνο: 210 345 3111. Εισιτήρια- Κανονικό: 8Euro. Μειωμένο: 4Euro.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο