Τελευταία Νέα

Την άμεση ενίσχυση της Δ.Α. Βοιωτίας με 30 αστυνομικούς ζητεί  η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας εν όψει της νέας κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή με τα κέντρα  φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών. Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

 

Τοποθέτηση της Ε.Α.Υ.Β. σχετικά με τη δημιουργία νέου-ων κέντρων φιλοξενίας στη Βοιωτία.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας εκφράζει τις βαθύτατες ανησυχίες της, όπως αυτές μας μεταφέρονται τόσο από τους συναδέλφους όσο και από συμπολίτες μας, σχετικά με την δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο Νομό μας.
Όπως ήδη γνωρίζετε ,στο Νομό Βοιωτίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Οινοφύτων αρμοδιότητας Α.Τ.Σχηματαρίου, λειτουργεί ήδη κέντρο φιλοξενίας εφτακοσίων (700) περίπου προσφύγων-μεταναστών στο οποίο παρουσιάζονται αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας, ενώ σύμφωνα και με πρόσφατη δήλωση στα Μ.Μ.Ε. του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα ,θα μεταφερθούν περί τους 1000 πρόσφυγες στην περιοχή της Θήβας και σε χώρο η διαμόρφωσή του οποίου ολοκληρώνεται άμεσα. Επίσης, πληροφορίες οι οποίες μεταδίδονται και από Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως κάνουν λόγο για δημιουργία δύο ή ακόμα και τριών νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο νομό μας, στα οποία θα φιλοξενείται άγνωστος αριθμός προσφύγων-μεταναστών.
Η εγκληματικότητα η οποία παρουσιάζεται στο νομό Βοιωτίας καταπολεμείται αποτελεσματικότατα έως τώρα από τις υπεράνθρωπες και φιλότιμες ενέργειες των συναδέλφων, οι οποίοι πραγματικά υπερβάλλουν εαυτούς παρά τις αντίξοες συνθήκες, λαμβανομένου υπόψιν ότι οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που παρουσιάζει η Δ.Α.Βοιωτίας είναι της τάξης του 30%!!
Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε, την άμεση ενίσχυση της Δ.Α.Βοιωτίας με τουλάχιστον τριάντα (30) Αστυνομικούς ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται τάχιστα στη Βοιωτία, χωρίς ωστόσο να παραβλέψουμε στο ελάχιστο την κύρια αποστολή μας που είναι η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες με την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, διασφαλίζοντας παράλληλα και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας (μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, χρόνος εργασίας κτλ).

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ζαχαρίας

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο