Τελευταία Νέα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ 2015 που ήταν αφιερωμένος στον Τ. Σ. Ελιοτ. Ο Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ 2015 διοργανώθηκε από το www.viotiaplus.gr και τις Εκδόσεις Momentum. Η συμμετοχή ήταν και αυτή τη φορά μεγάλη και ο συναγωνισμός ήταν υψηλής ποιότητας. Εχουμε σήμερα την τιμή να ανακοινώσουμε τους νικητές των Βραβείων και των Επαίνων για τον 5o Διαγωνισμό  ΕΛΙΚΩΝ 2015.

Βραβεία

  1. Το A’ Βραβείο απονέμεται στον Κώστα Φρουζάκη, για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Pescador και το ποίημα Lisboa, anno 1526 (74 βαθμοί, Α/Α 296).  To Α’ Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.
  2. Το Β’ Βραβείο απονέμεται την Κατίνα Μέτσιου για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Αναστασία Αναστασίου και το ποίημα Ανάληψης Τύχη (73 βαθμοί, Α/Α 96). To Β’ Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ.
  3. Το Γ’ Βραβείο απονέμεται στον Ιωάννη Γεωργικόπουλο για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Τόρου Οκάντα και το ποίημα Οίδημα Χρόνου (70 βαθμοί, Α/Α 204). To Γ’ Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ.

Επαινοι

Για τον πρώτο έπαινο υπήρξε τριπλή ισοβαθμία στους 69 βαθμούς. Ετσι:

  1. Α’ έπαινος απονέμεται στον Βασίλη Κλείτσα για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Θεοτοκάκης και το ποίημα Αναβαθμός. Επίσης Α’ έπαινος απονέμεται στην Θάλεια Λογοθέτη για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Namaste και το ποίημα Η Επιβίωση της Θάλασσας. Α’ έπαινος απονέμεται στον Γεώργιο Κουλιανό για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Γεώργιος Ευδαιμονίου και το ποίημα Ονειρεύτηκα.
  2. Ο Β’ έπαινος απονέμεται στον Νίκο Ευαγγελινό για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Μπουντρούμι και το ποίημα Πλεονάζον Υλικό (68 βαθμοί).
  3. Ο Γ’ Επαινος απονέμεται απονέμεται στον Αλέξανδρο Πετρόχειλο για τη συμμετοχή με το ψευδώνυμο Περικλής Καμίλος και το ποίημα Κραχ (67 βαθμοί).

 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Αλουμίνιον της Ελλάδος, εταιρεία του Ομίλου Μυτιληναίος, που αθλοθετεί τα χρηματικά έπαθλα.  Θέλω επιπλέον να εκφράσω την ευαρέσκειά μου στην κριτική επιτροπή για την άψογη συνεργασία. Οπως κάθε χρόνο τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν τα βραβευμένα ποιήματα και ο νικητής του διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ στον κλάδο για τη Βοιωτία.

Ασφαλώς σε επόμενο άρθρο θα δημοσιευτούν  τα 40 ποιήματα που θα εκδοθούν  συγκεντρωτικά σε τόμο για τον 5ο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ από τις Εκδόσεις Momentum καθώς και οι πληροφορίες για την τελετή απονομής των Βραβείων και των επάθλων.

 

12 thoughts on “Τα επίσημα αποτελέσματα του 5ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ

  1. Ο/Η Τάκης λέει:

    Τη βαθμολογία των υπολοίπων ποιημάτων που μπορούμε να τη δούμε;

    1. Θα δημοσιευτούν οι 32 επόμενοι που θα περιληφθούν στην έκδοση ΕΛΙΚΩΝ 2015

  2. Ο/Η Thanos λέει:

    Το πρώτο ποίημά μου άρεσε πολύ…!!! Συγχαρητήρια στον κύριο Φρουζάκη

  3. Ο/Η pro2016 λέει:

    Το ποίημα που διέκρινε η επιτροπή σας για τη Βοιωτία πότε θα ανακοινωθεί;

  4. Ο/Η Γεώργιος Κουλιανός λέει:

    Θα ήταν σκόπιμο κι έντιμο να διαβάσουμε και τα ποιήματα των λαβόντων έπαινο για να έχουμε μια πιο αντικειμενική εκτίμηση.

    1. Στην εκδήλωσης της απονομής των Βραβείων και των Επαίνων θα διαβαστούν τα υπόλοιπα ποιήματα. Επίσης στις 31 Μαΐου σας καλέσαμε αλλά δεν απαντήσατε.

  5. Ο/Η ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΣ λέει:

    Πολύ όμορφο το πρώτο ποίημα . Συγχαρητήρια …

  6. Ο/Η Παρατηρητής λέει:

    Καλησπέρα, πότε αναμένεται η εκδήλωση για την απονομή;

    1. Σήμερα θα ανακοινωθεί

  7. Ο/Η Γεώργιος Κουλιανός λέει:

    Στις 31 Μαΐου δεν έλαβα κλήση σας στο κινητό. Ενδεχομένως να απουσίαζα ή να μην πήρα χαμπάρι. Θεωρώ αυτονόητο ότι έπρεπε να είχατε ξαναπάρει. Στο κινητό αυτή τη φορά.

    1. Κύριε Κουλιανέ είχατε αποστείλει λανθασμένο τηλεφωνικό αριθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο